Yeditepe Üniversitesi, FODER (Finansal Okuryazarlık ve Erişim Derneği) işbirliği ile ilkokul ve ortaokul için "BÜTÇESİNİ BİLEN ÇOCUKLAR" ve liseler için "BÜTÇESİNİ BİLEN GENÇLER" başlıklı sosyal sorumluluk projesini hayata geçiriyor.

Proje kapsamında Yeditepe Üniversitesi İşletme Bölümü öğrencileri, Yeditepe Üniversitesi İşletme Kulübü (YUMAC) üyeleri ve diğer bölümlerden öğrenciler projeye katılacak. Eğitici eğitimlerini alan toplam 200'e varan öğrenci ile İstanbul ilindeki ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerine finansal okuryazarlık eğitimleri verilecek. Eğitimler Nisan ve Mayıs aylarında gerçekleştirilecek.

FODER'in kurumsal üyesi olan YUVAM tarafından finansal okuryazarlık alanında ortak proje geliştirme çalışmaları önümüzdeki dönemlerde de devam edecek.

Finansal Okuryazarlık Sosyal Sorumluluk Projesi'nin ilk adımı olan eğitimlerimizi tamamlamış bulunuyoruz. Bu eğitime katılarak, Eğitici Yetkinlik Belgesi'ni almaya hak kazanarak ilkokul,ortaokul ve liselere sunumlara gidecek öğrencilerimiz, aşağıdaki linke tıklayarak sunum, valilik onayı ve birlikte gidecekleri grup arkadaşlarının bilgilerinin bulunduğu listeye ulaşabilirler.

Liselere yapılacak sunum eklenmiştir!

Gönüllü Eğitimcilerin okullarla görüşmeden önce indirmeleri (Sunumlar, Valilik Onay Yazıları, Formlar) gereken dosyalar için tıklayınız.

Süreçler:

1. Eğitim randevusu almak üzere okul yönetimleriyle ön görüşme.
    1. İşletme Bölüm Sekreterliğinden aşağıdaki malzemeler alınır;
      1. Eğitici Yetkinlik Belgesi
      2. Poster
      3. FODER broşürü
      4. Yeditepe Broşürü
      5. Çanta
  2. Belirlenen eğitim gününde sunum gerçekleştirilir.
  3. Sunum esnasında #benimbutcem @YeditepeUni ve @foderturkiye linkleriyle resimler sosyal medyada paylaşılır.
  4. Eğitim sonuç raporu İşletme Bölüm Başkanlığına teslim edilir.