2018 Bahar Dönemi

Erasmus+ Öğrenim, Staj ve Exchange Başvuruları

Başvuru Tarihleri: 01.03.2017 – 10.04.2017

Dil Sınav tarihleri:

İngilizce:  04.05.2016 Perşembe : 09:15   (09:00'da Rektörlük Binası İnan Kıraç salonunda hazır olunması gerekmektedir)

İspanyolca : 08.05.2017 / Pazartesi saat: 14:00 (Sınav yerlerini Yabancı Diller’den sorunuz)

Almanca : 09.05.2017 / Salı: 14:00 (Sınav yerlerini Yabancı Diller’den sorunuz)

Fransızca: 11.05.2017 / Perşembe: 10:00 (Hukuk binası 438)

Öğrenci hangi dilde eğitim görecekse o dilin sınavına girmek zorundadır.Başvuru sırasında işaretleyeceğiniz diller sınavına gireceğiniz diller olmalıdır.Dil sınavı sonuçlarının ilanı tüm dillerin sınavlarının bitimi ve sonuçlarının bize gelmesini müteakip yapılacak,web sayfamızda da duyurulacaktır.

Sözlü Sınav: Yazılı sınav sonuçları belli olduktan sonra departman koordinatörleriniz tarafından yapılacak ve zamanı koordinatörleriniz tarafından bildirilecektir.

Başvuru formunuzu Uluslararası Ofis'in web sayfasından (Outgoing- General – Required Documents For Erasmus / Exchange  Program) bulabilirsiniz. Lütfen Formlarınızı bilgisayarda doldurup çıktısını alınız.

(Başvurularınızı sizden istenen evraklarla birlikte bölümlerin Erasmus / Exchange Koordinatörlerine son başvuru tarihi olan 10.04.2017 de teslim etmeniz gerekmektedir.)

Link: http://international.yeditepe.edu.tr/global-study-programs/outgoing

Başvuru form çıktınızı,1 fotoğraf, kimlik fotokopisi ve transcriptiniz ile birlikte, evraklarınızı Bölüm Erasmus/Exchange Koordinatörünüze teslim etmeniz gerekmektedir.

Başvuru için gerekli şartlar:

1. Yeditepe Üniversitesi’nde 1 akademik dönemi tamamlamış olmak
  2. Lisans öğrencileri için; CGPA  - Erasmus+ ve Exchange  - en az 2.20
  3. Yüksek lisans ve doktora öğrencileri için CGPA – Erasmus+  ve Exchange  – en az 2.50
  4. Tam zamanlı öğrenci olması
  5. Öğrenim hareketliliği için yeterli sayıda ECTS kredi yükü olması
  6. Yabancı dil yeterlilik sınavlarından 100 üzerinden en az 60 almak ve sözlü sınavdan da başarılı olmak. (Girilecek sınavın dili yurtdışında eğitim alınacak dile göre belirlenmelidir.)
  7. Gidilecek üniversitenin başvuru şartlarına uymak,
  8. Başvuru yapacak öğrencilerin Yeditepe uzantılı E-mail adresi almaları zorunludur.
  9. Ülkelere göre aylık hibe miktarları Ofis panolarında asılıdır.İsteyen öğrenciler maddi destekten feragat edebilir.

Başvurunuzla birlikte BÖLÜM KOORDİNATÖRÜNE verilmesi gereken belgeler:

1. Başvuru formu
  2. 1 adet fotoğraf ( Başvuru formuna yapıştırılmış olması zorunludur )
  3. Transcript ( orjinal olmasına gerek yoktur )
  4. Türk vatandaşları için Nüfus Cüzdanı fotokopisi,yabancı uyruklu öğrenciler için pasaport fotokopisi

Değerlendirme:

• Akademik başarı düzeyi:  %50 CGPA
  • Dil Seviyesi:  %50
  • Evvelce yararlanılan her Erasmus (Staj-Öğrenim) faaliyeti için -10 puan azaltma uygulanır.
  • Engelli öğrencilere ( engelliliğin belgelenmesi kaydıyla) +10 puan
  • Şehit ve Gazi çocuklarına +10 puan
  • Vatandaşı olunan ülkede hareketliliğe katılma: -10 puan

NOT: Anlaşmalı Üniversiteler ve Kontenjanlarını Uluslararası Ofis websitesi “Department Agreements” kontrol edebilir ve bölüm koordinatörlerinizden detaylı bilgi alabilirsiniz. Tercihte bulunmadan önce koordinatörlerinizden okullar ve eğitim dilleri hakkında bilgi edinmeniz önemlidir.