►Bölüm Başkanı Mesajı

► Akademik Kadro

► Neden Yeditepe Kamu Yönetimi?

► Fotoğraflarla İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi

► Fotoğraflarla Yeditepe

► Yeditepe'de Sosyal Yaşam

Tanıtım Filmi

Kamu Yönetimi Bölümü; Türkiye’nin yönetim yapısını olduğu kadar toplumsal yapısını da bilen, dünyadaki değişimin farkında olup izleyebilen, geniş ve analitik düşünebilen ve bir değer olarak “Kamu Yararı” kavramını içselleştirmiş, “Fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür” bireyler yetiştirmeyi amaçlıyor. Çağdaş ve nitelikli bir eğitimin, toplumsal öneminin farkındalığıyla eğitim veren bölümümüz yönetim bilimleri, hukuk, siyaset bilimi, kentleşme ve çevre alanlarını kapsayan disiplinlerarası bir niteliğe sahip. Öğrencilerimize çift anadal ve yan dal yapma, Erasmus programı çerçevesinde değişim programına katılma ve hedefledikleri çalışma alanlarında staj yapma fırsatları yaratmak bölümümüzün önem verdiği konular arasında yer alıyor.

Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler

ÇALIŞMA ALANLARI
Mezunlarımız; kamu ve özel sektör kuruluşlarında yönetici, mülki idare amiri, idari yargıçlık, uzmanlık ya da müfettişlik yapabiliyor. Ayrıca uluslararası kurumlarda ve sivil toplum örgütlerinde görev alabildikleri gibi akademik kariyere de yönelebiliyorlar.

►Mezunlarımız

► E - Broşür

►Tercih Robotu

► Başvuru Koşulları

► Burs Olanakları

► Kontenjan ve Puanlar

► Kayıt

► Konaklama

► Ücretler

► Sıkça Sorulan Sorular

► Lise Yaz Okulu

► İngilizce Yaz Kampı

Yeditepe Üniversitesi Tanıtım Günleri bu yıl 1 - 17 Ağustos 2018 tarihlerinde hafta sonu dâhil 09.00 - 17.30 saatleri arasında Üniversitemiz 26 Ağustos Yerleşimi Sosyal Tesisler Binası -1. katta gerçekleştirilecektir.

Tanıtım Günleri süresince kampüsümüzü ziyaret edecek adaylar; Yeditepe Üniversitesi akademisyenleri ve öğrencileri ile tanışarak; akademik eğitim, burslar, kampüs olanakları, laboratuvar altyapısı, Erasmus – Exchange anlaşmaları, öğrenci kulüpleri gibi pek çok önemli konuyu yerinde inceleme şansına sahip olacak.

Üniversite Adayları, Yeditepe Üniversitesi tarafından geliştirilen Geleceği Planla tercih platformunu kullanarak; Vakıf ve Devlet Üniversitelerinin son 3 yılı kapsayan KontenjanBaşarı SırasıPuanAkademisyen Sayısı ve Ders Programlarını inceleyerek, kendi tercih listelerini oluşturabilecekler.

► Üniversite Ulaşım

Sosyal Medyada Kamu Yönetimi Bölümü