Ana içeriğe atla
  • Türkçe
  • English

“Kadıköy Belediyesi Bütüncül ve Katılımcı İklim Eylemi Projesi” kapsamında düzenlenen “İklim Elçileri Danışma Toplantısı”, Kozyatağı Kültür Merkezi Konferans Salonu’nda gerçekleşti.

Kadıköy Belediyesi’nin “Kadıköy Belediyesi Bütüncül ve Katılımcı İklim Eylemi Projesi” kapsamında düzenlediği toplantılar sürüyor. Avrupa Birliği Katılım Öncesi Mali Yardım Aracı (IPA)’nın finanse ettiği Kadıköy Belediyesi ile Türkiye Avrupa Vakfı ortaklığı ve Kent Konseyi işbirliğinde yürütülen proje çerçevesinde İklim Elçileri Danışma Toplantısı’nın ilki, 1 Nisan Pazar günü Kadıköy Belediyesi Kozyatağı Kültür Merkezi Konferans Salonu’nda gerçekleşti.

Halkın iklim konusunda bilgilendirilmesinin, desteğinin ve farkındalığının arttırılmasının amaçlandığı projede, 18-29 yaş arası 150 gönüllü genç ve 30 yaş üstü 150 gönüllü katılımcının iklim elçisi olması hedefleniyor. İki grup halinde üç defa gerçekleştirilecek danışma toplantılarının ilk toplantısının konuşmacıları ise; Yeditepe Üniversitesi Kamu Yönetimi Bölümü Başkan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Barış Gençer Baykan ile Kadıköy Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Aynur Şule Sümer’di.

Yrd. Doç. Dr. Barış Gençer Baykan konuşmasında katılımcılara,  İklim Değişikliğinin Bilimsel Arka Planı, İklim Değişikliği İle Mücadele Yolları, Küresel Müzakereler, Ulusal Politikalar, İklim Değişikliği ve Tarım, İklim Değişikliği ve Enerji ile İklim Değişikliğinde Bireysel Çabalar konusunda bilgi verdi. Kadıköy Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Şule Sümer ise; Bütüncül ve Katılımcı İklim Eylemi Projesi ve İklim Elçisi Kimdir? Ve İklim Elçisinin Sorumlulukları Nedir? başlıkları altında düşüncülerini katılımcılarla paylaştı.

Haberin Devamı İçin Lütfen Tıklayınız