Ana içeriğe atla
  • Türkçe
  • English

Yalım Eralp: Türkiye Bölgesel Bir Güçtür

Yeditepe Üniversitesi, “İngilizce Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Söyleşiler Dizisi-1” kapsamında Emekli Büyükelçi Yalım Eralp’i konuk etti.

İngilizce Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Bilgen Sütçüoğlu, Öğretim Üyeleri Yrd. Doç. Dr. Selin Türkeş Kılıç ve Yrd. Doç. Dr. Gizem Alioğlu Çakmak ile Doktora Öğrencisi Nurdan Güven’in organize ettiği söyleşiye Yalım Eralp, Yeditepe Üniversitesi’nin “muhteşem” bir kampusa sahip olduğunu söyleyerek başladı.

“Türkiye: Dün, Bugün, Yarın” başlıklı konuşmasında Yalım Eralp, Türkiye’nin bölgesel bir güç olduğunu anımsattı. Coğrafya, tarih, kültür-din ve uluslararası gelişmelerin ülkenin dış politikasında etkili olduğunu belirten Yalım Eralp, bu dört unsurun Türkiye’nin iç ve dış politikasına damga vurduğunu söyledi. Bir ülkenin dış politikasının iç politikasının devamı olduğunu kaydeden Yalım Eralp, dış politikanın hata kabul etmeyeceğini vurguladı. Dinin ve kültürün dış politikaya etkisinin zannettiğimizden daha fazla olduğunun altını çizen Yalım Eralp, bunun yalnızca Türkiye için değil Hıristiyanlar için de geçerli olduğunu anlattı.