Tarihçe

1996 yılında Yeditepe Üniversitesi kurulduğundan beri İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi bünyesinde Fransızca dilinde eğitim veren bir Bölümdür. 1996 yılında ilk kurucu Bölüm Başkanı Prof. Dr. Yaşar Gürbüz Hocadır. Saygın bir öğretim elemanı kadrosu ile ilk yıllarda 25 kişilik bir kontenjan ile eğitime başlayan Bölümün şu an da kontenjanı 55 öğrenci oldu. Bölüm ilk Dönem mezunlarını ise 2000 yılında verdi. Hazırlık Programında Fransızca dilini öğrenen öğrenciler, Lisans programının birinci sınıfına başlar; lisans eğitimleri süresince de dillerini geliştirirler. Dört yıllık lisans eğitimlerinde kendilerine sunulan ders seçenekleri ile alanlarında uzmanlaşmış bireyler olarak mezun olurlar. Bugüne kadar öğrencilerimizin lisans eğitimindeki başarılarının verdiği güç ve tecrübe ile 2013-2014 Akademik Yılından itibaren, Sosyal Bilimler Enstitüsü’ne bağlı olarak Bölümümüzün bünyesinde Fransızca Uluslararası İlişkiler Yüksek Lisans Programımız da eğitime başlamıştır.