tarihçe ile ilgili görsel sonucu

Uluslararası Almanca İşletme Yönetimi  Bölümü, üniversitemizin kuruluşuyla birlikte 1996 yılında eğitim vermeye başladı. Türkiyedeki Alman ekolünün önemli temsilcileriyle,eğitimlerinin bir kısmını Almanya'da tamamlamış bir akademik kadro ile kurulmuştur.Prof. Dr. Nusret Cemil Kıvanç'ın uzun yıllar bölüm başkanlığı yaptığı bölümümüz yıllar içerisinde gerek yurtdışı gerek yurtiçi önemli çalışmalarda yer almıştır.Bu çalışmalarla birlikte öğrencilerimize staj ve iş olanaklarında kolaylıklar sağlamış bulunmaktayız.Almanca eğitimin yanında İngilizce destek verilmesi,öğrencilerimizin bölümümüzden en az 2 dil öğrenerek mezun olması avantajını sağlamıştır.

Prof. Dr. Kadir Aykut Top'un bölüm başkanlığının ardından,Prof. Dr. Emine Şule Aydeniz'in bölüm başkanlığı yaptığı ,Uluslararası Almanca İşletme Bölümü, Prof. Dr. Murat Dinçmen,Prof. Dr. Uğur Yozgat,Prof Dr. Başak Ataman,Prof. Dr. Göksel Ataman,Prof. Dr. Hasret Elçin Kürşat Coşkun, Doç. Dr. İbrahim Edin gibi yıllarca alman ekolünün önemli hocalarıyla çalışma imkanı bulmuştur.Hocalarımıza katkılarından dolayı müteşekkiriz.