SERAP AKKAYA 2015-2016 MEZUNU

Yeditepe Üniversitesi Almanca İşletme Yönetimi mezunu olarak bana, eğitimime anlam katan ve hep iyi ki diyeceğim bir sene geçirdim Kiel'de. Bölümün sunduğu bu fırsatı değerlendirdiğim için bu deneyim aklıma her geldiğinde mutlu oluyorum. Birçok bilgi ve anı biriktirerek eğitim hayatımın bir senesini orada geçirdim. Bu tecrübe; Almanca eğitiminin yanı sıra farklı kültürler, faydalı bilgiler ve asla unutamayacağım zamanlar yaşattı bana. Üniversiteye başlarken Almanca İşletme Yönetimi bölümünü seçmemin en büyük sebeplerinden birisi bölümün Almanya ile olan bu iş birliğiydi. Almanca eğitim veren bir bölümde okuduğumuz için Almancayı bir de yerinde öğrenmek fikri sebebiyle ben de Çift Diploma avantajından yararlanmak istedim. İlk defa tek başıma yurtdışına çıktığımı ilk defa birçok resmi işi tek başıma hallettim ve iş hayatına atılmadan kendi ayaklarım üzerinde durmaya başladım.

Eğitim olanaklarının bu kadar fazla olduğu bir ülkede okuduğum, en azından 1 senemi orada geçirdiğim için kendimi çok şanslı hissediyorum. Pratik ve teoride eğitimleri ile hem Almancamı geliştirdim hem de birçok farklı interaktif ders ile bu pratiklerimi pekiştirme ve sunma olanağı buldum. Kiel'in bana kattığı özelliklerden sadece birkaçı bunlar… Bölümümün bana verdiği bu fırsat için ne kadar teşekkür etsem az kalır. Hem Türkiye'de hem de Almanya'da eğitim alarak iş hayatına da bir adım önde başladığım için, bana Çift Diplomaya gidip bir sene kalmam için cesaret veren tüm hocalarıma, arkadaşlarıma ve en büyük destekçim olan aileme sonsuz teşekkürler.