Almanca eğitim veren orta öğretim kurumu mezunlarından Uluslararası İşletme Yönetimi (Almanca) (UOLP programı hariç): Ücretli ve indirimli programlarını ilk 5 tercihinde gösterip yerleşenlerin, ilgili öğretim ücretine %25 oranında ek destek.

İSTEK Vakfı Liselerinde en az üç (3) yıl okuyarak diploma alan, ya da İSTEK İlk ve Ortaöğretim Okullarında en az beş (5) yıl okuyarak diploma alan  öğrencilerin Yeditepe Üniversitesine ilk 5 tercihleri arasında gösterip,  Ücretli kontenjandan yerleştirilenlerin öğretim ücreti muafiyetleri %25’tir.

Bu öğrencilerden

- %25 İndirimli kontenjandan yerleştirilenlerin öğretim ücreti muafiyetleri %50'ye,

- %50 İndirimli kontenjandan yerleştirilenlerin öğretim ücreti muafiyetleri %75'e çıkarılır.

- Tam Burslu kontenjandan yerleştirilenlere ise öğretim ücretinden tam muafiyete ek olarak yemek bursu verilir.

Yukarıda belirtilen burslardan birine hak kazanan öğrencinin eğitim gördüğü programda genel not ortalamasının (CGPA) 4,00 üzerinden 2.00’ın altına düşmesi halinde bursu iptal edilir. Ancak, genel not ortalamasının tekrar 2.00’nin üstüne çıkması halinde tam burslu veya indirimli statüsünü tekrar kazanır.

ABITUR diploma notu 2,0 ve üstü olan öğrencilere, Yeditepe Üniversitesinin ücretli programlarını ilk 5 tercihleri arasında gösterip yerleştirilmeleri kaydıyla, ilgili öğretim ücreti üzerinden %25 indirim uygulanır.