Almanca Uluslararası İşletme Yönetimi bölümü öğrencilerinden Yavuz Selim Çetinkaya bölümle ilgili düşüncelerini siz aday öğrencilerimiz için iletiyor. Öğrencimize başarılar dilerken, aday öğrencilerimizi de en kısa sürede aramızda görmeyi umut ediyoruz.

Uluslararası İşletme Yönetimi (Almanca) bölümünü ilk gördüğüm andan itibaren istediğim bir bölüm oldu. Hem Almanca olması hem de işletmelerde olan daha özel bir alana hitap etmesi beni bölüme çeken en önemli şeylerdi. Bölüme başlarken iyi bir uluslararası şirkette yönetici olmak istiyordum. Bunu yapan bir çok mezunumuz olduğunu da biliyordum. Bölümde aldığım dersler ve hocalarımın bu konuda olan başarısı ve desteği benim için her zaman yol gösterici oldu. Aslında ne yapmak istediğimin farkına varmış oldum. Bunun ardından aldığım cesaretle kendi girişimlerimi kurdum ve bölümümün bunlar üzerinde çok büyük faydası oldu. Aldığım hem sayısal hem de sözel derslerde konuları daha derinlemesine işliyoruz. Bu bizleri çok daha ön plana koyuyor. İyi bir yöneticinin nasıl olması gerektiğini, hangi alanlarda etkin olması gerektiğini ve doğru bir şekilde yönetimi nasıl sürdürebileceği konusunda dersler alıyoruz. Bunlar bizleri hem geliştiriyor hem de gelecek hayatımız için cesaret veriyor. Gelmeyi düşünen kişiler Almanca'nın kendilerine engel olacağını kesinlikle düşünmemeli. Aslında mezun olduğumuzda iki yabancı dil ile mezun oluyoruz. Geleceğini sağlamlaştırmak isteyen, vizyon, misyon ve başarı sahibi olmak isteyen herkes için doğru bir bölüm.