Bahar Aydın

Yeditepe Üniversitesi Almanca Uluslararası İşletme Yönetimi bölümü alanında uzman eğitmenlerimizden teorik ve iş hayatına yönelik dersler aldığımız 4 senelik bir lisans programı. Lisansa geçmeden önce 1(1,5) sene Almanca hazırlık okuyarak dil yeterliliğimizi kanıtlamamız gerekiyor. Bu süreçte amaç haftanın her günü yoğun gramer ve konuşma dersleriyle Almanca’mızı akıcı seviyeye ulaştırmak. Öğretmenlerimiz bize zaman zaman yazılar yazdırarak, filmler izleterek bize Almanca düşünmeyi öğretiyor. Fakülteye geçtiğimizde derslere bir işletmenin parçası olacak herkesin iş tanımlarını öğrenerek başladıktan sonra şirketin bölümleriyle ilgili detaylı dersler alarak hangi departmanların bize uygun olup olmadığıyla alakalı fikirler üretebiliyoruz. Öğretmenlerimiz bizlerle sektördeki tecrübelerini paylaşarak bizi iş hayatında karşılaşacağımız zorluklara hazırlıyor. Bölümümüzdeki zorunlu staj da bizlerin çalışma dünyasını yakından görmemiz için çok güzel bir fırsat yaratıyor. Mezunlarımızla düzenlenen konferanslara katılarak onların tecrübelerini dinliyor, bölümümüzden mezun arkadaşlarımızın başarılarıyla gururlanıyoruz. Bölümümüz öğrencilerini her anlamda eğiterek ve motive ederek başarıya ulaşmamızda çok değerli bir basamak görevi görüyor.