Skip to main content
  • Türkçe
  • English
Course Code: 
ATH 417
Course Period: 
Autumn
Course Type: 
Area Elective
P: 
3
Application: 
0
Credits: 
3
ECTS: 
6
Course Language: 
İngilizce
Course Objectives: 

Ekonomik topluluktaki ana kuvvet olan girişimci işletmenin öneminin kavranması.

Course Content: 

Gerçek dünyada nasıl etkili bir girişimci olunmasının anlaşılması

Course Methodology: 
1: Anlatım, 2: Soru-Cevap, 3: Tartışma, 4: Benzetim, 5: Vaka Çalışması
Course Evaluation Methods: 
A: Sınav, B: Sunum, C: Ödev, D: Proje, E: Laboratuvar

Vertical Tabs

Course Learning Outcomes

Dersin Öğrenme Çıktıları

Programın Öğrenme Çıktıları

Öğretim Yöntemleri

Ölçme Yöntemleri

  1. Turizmin kökeni ve ona bağlı olan kültürel koşullar anlaşılacaktır.

1,2,3,6

1,2,3

A

  1. Kültür ve turizm arasındaki etkileşim özellikleri açıklanacaktır.

2,3,7

1,2,3

A

  1. Çeşitli kültürel bağlam ve ortamlarda turizm durumu anlaşılacaktır.

7,11,12

1,2,3

A

  1. Kültürel bir fenomen olan turizm tartışılabilecek ve farklı yaklaşımlar karşılaştırabilecektir.

3,5,6,10

1,2,3

A

  1. Farklı açılardan kültür ve turist kavramları incelenebilecektir.

11,12

1,2,3

A

 

Course Flow

Hafta

Konular

Ön Hazırlık

1

Girişimciliğe giriş; tanım ve özellikleri

 

2

Girişimci çevresi

 

3

Planlama, başlangıç hususları

 

4

İş planının oluşturulması; Fizibilite çalışması

 

5

Pazarlama planı

 

6

Pazarlama planı

 

7

Vize; Finansal planlamaya giriş

 

8

Finansal planlama; finansal raporlar, bütçeleme ve nakit akımı

 

9

Bütçeleme: gelirlerin belirlenmesi

 

10

Bütçeleme: gider ve maliyetlerin belirlenmesi

 

11

İnsanların yönetilmesi: İnsan Kaynakları Yönetimi

 

12

Proje Sunumları

 

13

Proje Sunumları ve sonuç

 

14

Konuk Konuşmacı

 

15

Final Sınavı

 

 

Recommended Sources

Ders Notu

 

Diğer Kaynaklar

 

 

Material Sharing

Dökümanlar

Hoca Materyalleri, Sunumlar

Ödevler

Sunumlar

Sınavlar

Vize, Final

 

Assessment

YARIYIL İÇİ ÇALIŞMALARI

SIRA

KATKI YÜZDESİ

Vize

1

10

Ödev

1

50

Toplam

 

60

Finalin Başarıya Oranı

 

40

Yıl içinin Başarıya Oranı

 

60

Toplam

 

100

 

 

DERS KATEGORİSİ

Uzmanlık / Alan Dersleri

 

Course’s Contribution to Program

No

Program Öğrenme Çıktıları

Katkı Düzeyi

1

2

3

4

5

1

Turizm ve otel işletmeciliği ile ilgili temel kavramları anlamak

 

 

 

 

x

2

Turizm ve otel işletmeciliğinin bölgesel, ulusal ve uluslararası boyutlarını anlamak ve farkındalık sahibi olmak

 

 

 

 

x

3

Turizm ve otel işletmeciliği alanında sektörle ilgili etik, mevzuat, temel değerler ve ilkeler hakkında yeterli bilgi düzeyine sahip olmak

 

 

 

x

 

4

Hizmet sektörünün kendine özgü dinamiklerinin bilincine sahip olmak ve mesleki mükemmeliyet standartlarını öğrenmek

 

 

x

 

 

5

Takım çalışmasına yatkın, problem çözme ve liderlik özelliklerine sahip olarak diğer alanlardaki uzmanlarla iletişim kurabilme yeterliliğine sahip olmak

 

 

 

x

 

6

En az iki yabancı dilde, sözlü ve yazılı iletişim becerilerine sahip olmak

 

 

 

 

x

7

Uluslararası alanda tecrübe sahibi, mesleki ve akademik eğitimde uzman kadronun sağladığı farklı kültürlere ve dillere uyum becerisine sahip olmak

 

 

 

 

x

8

Kişisel, beşeri, teknik ve davranışsal becerilere sahip olmak

 

 

 

x

 

9

İnterdisipliner uygulamalarla (işletmecilik, ticaret, acentecilik, havayolu, lojistik vb.) farklı alanlarda işbirliği becerisine sahip olmak

 

 

x

 

 

10

Turizm ve otel işletmeciliği alanında nicel ve nitel araştırma yöntemlerini kullanarak araştırma yapmak ve proje üretmek

 

 

 

x

 

11

Turizm ve otel işletmeciliği alanında mesleki, akademik, teknik, entelektüel ve kültürel donanıma sahip olmak

 

 

 

 

x

12

Turizm alanındaki kavramları, fikirleri ve verileri bilimsel yöntemler ile değerlendirmek, karmaşık problem ve konuları belirlemek ve analiz edebilmek, tartışmalar yapabilmek, kanıta ve araştırmalara dayalı öneriler geliştirebilmek

 

 

 

 

x

13

Turizm işletmeciliğinin bir alanında (kongre-konaklama yönetimi, havayolları yönetimi, gastronomi, sosyal ve beşeri bilimler alanı) uzmanlaşmak

 

 

 

x

 

 

ECTS

Etkinlik

SAYISI

Süresi
(Saat)

Toplam
İş Yükü
(Saat)

Ders Süresi (Sınav haftası dahildir: 15x toplam ders saati)

15

3

45

Sınıf Dışı Ders Çalışma Süresi(Ön çalışma, pekiştirme)

20

2

40

Ödev

1

30

30

Final

1

20

20

Toplam İş Yükü

 

 

145

Toplam İş Yükü / 25 (s)

 

 

5,8

Dersin AKTS Kredisi

 

 

6

 
4