Fiziksel ve kültürel coğrafya sosyal, ekonomik ve çevresel faktörler açısından formüle edilebilmek
Varış noktasının gelişimi ve teşviği için servis; geleneksel olmayan pazarlama ilkelerinin entegrasyonu
Vertical Tabs
Course Learning Outcomes
Dersin Öğrenme Çıktıları |
Programın Öğrenme Çıktıları |
Öğretim Yöntemleri |
Ölçme Yöntemleri |
|
1,2 |
1,2,3 |
A |
|
1,2 |
1,2,3 |
A |
|
7,12 |
1,2,3 |
A |
|
7,12 |
1,2,3 |
A,B,D |
|
1,2,3 |
1,2,3 |
A,D |
Course Flow
Hafta |
Konular |
Ön Hazırlık |
1 |
Coğrafya ve Turizm: Yerin Cazibesi |
|
2 |
Dünya Turizminin Yapı ve Süreci |
|
3 |
Turizm İçin Talep ve Kaynakların Coğrafyası; İklim ve Turizm, Seyahat İçin Taşımacılık ve Turizm |
|
4 |
Kuzey Amerika’da Varış Noktaları |
|
5 |
Latin Amerika’da Varış Noktaları |
|
6 |
Kuzey ve Batı Avrupa’da Varış Noktaları |
|
7 |
Tekrar |
|
8 |
Güney Avrupa’da Varış Noktaları |
|
9 |
Orta Avrupa, Balkanlar ve Rusya’da Varış Noktaları |
|
10 |
Afrika’da Varış Noktaları |
|
11 |
Asya’da Varış Noktaları |
|
12 |
Avustralya, Yeni Zelanda ve Güney Pasifik Adaları’nda Varış Noktaları |
|
13 |
Varış Noktası Markalaşması |
|
14 |
Tekrar |
|
15 |
Final Sınavı |
|
Recommended Sources
Ders Notu |
Lloyd Hudman, Richard Jackson “Geography of Travel&Tourism” 4.basım Brian Boniface&Chris Cooper “Worldwide Destinations The Geography of Travel and Tourism” 4.basım |
Diğer Kaynaklar |
Dünya Atlası |
Material Sharing
Dökümanlar |
Sunumlar |
Ödevler |
Varış noktası Sunumu |
Sınavlar |
Final |
Assessment
YARIYIL İÇİ ÇALIŞMALARI |
SIRA |
KATKI YÜZDESİ |
Ara Sınav |
1 |
50 |
Ödev |
1 |
50 |
Toplam |
|
100 |
Finalin Başarıya Oranı |
|
50 |
Yıl içinin Başarıya Oranı |
|
50 |
Toplam |
|
100 |
DERS KATEGORİSİ |
Uzmanlık / Alan Dersleri |
Course’s Contribution to Program
No |
Program Öğrenme Çıktıları |
Katkı Düzeyi |
|||||
1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
|
||
1 |
Turizm ve otel işletmeciliği ile ilgili temel kavramları anlamak |
|
|
|
|
x |
|
2 |
Turizm ve otel işletmeciliğinin bölgesel, ulusal ve uluslararası boyutlarını anlamak ve farkındalık sahibi olmak |
|
|
|
|
x |
|
3 |
Turizm ve otel işletmeciliği alanında sektörle ilgili etik, mevzuat, temel değerler ve ilkeler hakkında yeterli bilgi düzeyine sahip olmak |
|
|
|
x |
|
|
4 |
Hizmet sektörünün kendine özgü dinamiklerinin bilincine sahip olmak ve mesleki mükemmeliyet standartlarını öğrenmek |
|
x |
|
|
|
|
5 |
Takım çalışmasına yatkın, problem çözme ve liderlik özelliklerine sahip olarak diğer alanlardaki uzmanlarla iletişim kurabilme yeterliliğine sahip olmak |
|
|
x |
|
|
|
6 |
En az iki yabancı dilde, sözlü ve yazılı iletişim becerilerine sahip olmak |
|
|
|
|
x |
|
7 |
Uluslararası alanda tecrübe sahibi, mesleki ve akademik eğitimde uzman kadronun sağladığı farklı kültürlere ve dillere uyum becerisine sahip olmak |
|
|
|
|
x |
|
8 |
Kişisel, beşeri, teknik ve davranışsal becerilere sahip olmak |
|
|
x |
|
|
|
9 |
İnterdisipliner uygulamalarla (işletmecilik, ticaret, acentecilik, havayolu, lojistik vb.) farklı alanlarda işbirliği becerisine sahip olmak |
|
|
x |
|
|
|
10 |
Turizm ve otel işletmeciliği alanında nicel ve nitel araştırma yöntemlerini kullanarak araştırma yapmak ve proje üretmek |
|
|
|
x |
|
|
11 |
Turizm ve otel işletmeciliği alanında mesleki, akademik, teknik, entelektüel ve kültürel donanıma sahip olmak |
|
|
x |
|
|
|
12 |
Turizm alanındaki kavramları, fikirleri ve verileri bilimsel yöntemler ile değerlendirmek, karmaşık problem ve konuları belirlemek ve analiz edebilmek, tartışmalar yapabilmek, kanıta ve araştırmalara dayalı öneriler geliştirebilmek |
|
|
|
|
x |
|
13 |
Turizm işletmeciliğinin bir alanında (kongre-konaklama yönetimi, havayolları yönetimi, gastronomi, sosyal ve beşeri bilimler alanı) uzmanlaşmak |
|
|
x |
|
|
|
ECTS
Etkinlik |
SAYISI |
Süresi |
Toplam |
Ders Süresi (Sınav haftası dahildir: 15x toplam ders saati) |
15 |
3 |
45 |
Sınıf Dışı Ders Çalışma Süresi(Ön çalışma, pekiştirme) |
12 |
3 |
36 |
Ara Sınav |
1 |
15 |
15 |
Ödev |
1 |
15 |
15 |
Final |
1 |
20 |
20 |
Toplam İş Yükü |
|
|
131 |
Toplam İş Yükü / 25 (s) |
|
|
5,2 |
Dersin AKTS Kredisi |
|
|
6 |