Uluslararası hakemli dergilerde yayımlanan makaleler:
1. GENCELİ DEMET, YÜKSEK GÖKÇE, UCA SELDA (2024). Travel insurance
behaviors of digital nomads. Worldwide Hospitality and Tourism Themes, Doi:
10.1108/WHATT-03-2024-0047 (Yayın No: 8980854)
2. UCA SELDA, YÜKSEK GÖKÇE, TÜZÜNKAN DEMET (2021). The Mediating Role
of Internal Market Orientation on the Relationship between Perceived Service Quality
and Job Satisfaction: The Case of Turkish Hotel Companies. Trakya Üniversitesi
Sosyal Bilimler Dergisi (1), 471-492., Doi: 10.26468/trakyasobed.837035 (Yayın No:
7124352)
3. UCA SELDA, TÜZÜNKAN DEMET (2020). Destinasyonlar İçin Marka Aşkının
Marka Sadakati Üzerindeki Etkisi: Bodrum Örneği. Journal of Tourism and
Gastronomy Studies, 8(1), 278-290. (Yayın No: 6181501)
4. TÜZÜNKAN DEMET (2018). UNDERGRADUATE TOURISM
STUDENTS’PERCEPTIONS AND ATTITUDES TOWARDS TOURISMINDUSTRY:
THE CASE OF DAEJEON, SOUTH KOREA. GeoJournal of Tourism and Geosites,
21(1), 103-111. (Yayın No: 4236071)
5. TÜZÜNKAN DEMET (2018). CUSTOMER RELATIONSHIP MANAGEMENT IN
BUSINESS-TO-BUSINESS MARKETING: EXAMPLE OF TOURISM SECTOR.
GeoJournal of Tourism and Geosites, 22(1), 329-338., Doi: 10.30892/gtg.22204-291
(Yayın No: 4360139)
6. TÜZÜNKAN DEMET (2017). The Relationship between Innovation and Tourism:
The Case of Smart Tourism. INTERNATIONAL JOURNAL OF APPLIED
ENGINEERING RESEARCH, 12(23) (Yayın No: 4236068)
7. TÜZÜNKAN DEMET, UCA SELDA, ALTINTAŞ VOLKAN, TOANOGLOU
MICHALIS (2017). A study on the effects of demographic factors on hotel selection
process. International Journal of Tourism Sciences, 17(4) (Yayın No: 4931413)
8. TÜZÜNKAN DEMET, ALBAYRAK ASLI (2016). The Importance of Restaurant
Physical Environment for Turkish Customers. Journal of Tourism Research
Hospitality (Yayın No: 2800078)
9. TÜZÜNKAN DEMET (2015). Düzgün İş in Hedefleri Açısından Türk Turizm
Sektörünün Genel Özellikleri. Selçuk Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi
Sosyal ve Ekonomik Araştırmalar Dergisi (29), 241-251. (Yayın No: 2800246)
Ulusal hakemli dergilerde yayımlanan makaleler:
1. BİLEN UĞUR, GENCELİ DEMET (2023). The Effect of Popular Culture on
Conspicuous Food Consumption in Istanbul. Journal of Tourism and Gastronomy
Studies, 11(4), 3213-3232. (Kontrol No: 8909956)
2. TÜZÜNKAN DEMET (2020). Çalışma Yaşamının Geleceği Kapsamında Yetenek
Geliştirme: Turizm Endüstrisi. Sosyal Siyaset Konferansları Dergisi/Journal of Social
Policy Conferences(78), Doi: 10.26650/jspc.2020.78.0031 (Kontrol No: 6174158)
3. ALBAYRAK ASLI, TÜZÜNKAN DEMET (2020). Kırsal Turizm ve Türlerine Yönelik
Hazırlanan Lisansüstü Tezlerin Bibliyometrik Analizi. Turkish Studies - Social
Sciences, 15(1), 845-859. (Kontrol No: 6173980)
4. TÜZÜNKAN DEMET (2016). Kadın İşgücüne Yönelik Ilo Sözleşmeleri ve
Uygulanırlığı Mevzuatlar Açısından Türkiye İtalya Karşılaştırması. Kastamonu
Universitesi Iktisadi ve Idari Bilimler Fakultesi Dergisi (12), 313-324. (Kontrol No:
2800209)
5. TÜZÜNKAN DEMET (2016). Düzgün İşin 4 Temel Hedefi Açısından Uluslararası İş
Gücü Göçünün Değerlendirilmesi. Uluslararası İktisadi ve İdari Bilimler Dergisi, 1(1)
(Kontrol No: 2800177)
6. TÜZÜNKAN DEMET (2015). TÜRKİYE DE UYGULANAN BEŞ YILLIK KALKINMA
PLANLARININ İSTİHDAM POLİTİKALARI AÇISINDAN DEĞERLENDİRİLMESİ.
Beykent Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi, 8(2), Doi: 10.18221/bujss.87517
(Kontrol No: 2800158)
Yazılan uluslararası kitaplar:
1.Dark Gastronomy in Times of Tribulation (2023)., GENCELİ DEMET, IGI GLOBAL,
Basım sayısı:1, Sayfa Sayısı 283, ISBN:9781668465059, İngilizce (Bilimsel Kitap)
(Yayın No: 8344741)
Yazılan ulusal/uluslararası kitaplardaki bölümler:
1. Managing Tourism and Hospitality Sectors for Sustainable Global Transformation,
Bölüm adı:(Creative Cities in the Scope of Sustainability in Gastronomy: The Case of
Türkiye) (2024)., GENCELİ DEMET, AKAY ECEM, IGI GLOBAL, Editör:GUPTA S.K.,
Korstanje Maximiliano E., Kumar Pankaj, Madhurima -, Rout Prakash Chandra,
Basım sayısı:1, Sayfa Sayısı 14, ISBN:9798369362600, İngilizce(Bilimsel Kitap)
(Yayın No: 8980865)
2. Sustainability, Big Data, and Corporate Social Responsibility, Bölüm adı:(Economic
Sustainability and Indicators of Most Visited Countries) (2022)., TÜZÜNKAN DEMET,
VATAN AHMET, CRC, Editör:Mohammed El Amine Abdelli,Nadia Mansour,Atilla
Akbaba,Enric Serradell-Lopez, Basım sayısı:1, Sayfa Sayısı 278,
ISBN:9781003138051, İngilizce(Bilimsel Kitap) (Yayın No: 7790280)
3. TURİST DAVRANIŞI, Bölüm adı:(Algı, Tutum, Değerler) (2021)., GENCELİ
DEMET, Anadolu Üniversitesi Yayınları, Editör:KARAGÖZ DENİZ, Basım sayısı:1,
Sayfa Sayısı 20, ISBN:978-975-06- 4064-3, Türkçe(Ders Kitabı) (Yayın No: 8944313)
4. KIRSAL TURİZM VE KALKINMA, Bölüm adı:(DÜNYADA KIRSAL TURİZM)
(2021)., GENCELİ DEMET, Anadolu Üniversitesi Yayınları, Editör:YÜKSEK GÖKÇE,
ÇAKIR PEMBE GÜL, Basım sayısı:1, Sayfa Sayısı 20, ISBN:978-975-06-4034-6,
Türkçe(Ders Kitabı) (Yayın No: 8944284)
5. KIRSAL TURİZM VE KALKINMA, Bölüm adı:(TÜRKİYE’DE KIRSAL TURİZM)
(2021)., GENCELİ DEMET, Anadolu Üniversitesi Yayınları, Editör:YÜKSEK GÖKÇE,
ÇAKIR PEMBE GÜL, Basım sayısı:1, Sayfa Sayısı 20, ISBN:978-975-06-4034-6,
Türkçe(Ders Kitabı) (Yayın No: 8944291)
6. TURİZMDE KADIN OLMAK, Bölüm adı:(TURİZMDE KADIN İSTİHDAMI) (2020).,
TÜZÜNKAN DEMET, Değişim, Editör:Ahmet Vatan, Basım sayısı:1, Sayfa Sayısı 16,
ISBN:978-605-2083-42-0, Türkçe(Bilimsel Kitap) (Yayın No: 6275375)
7. PROTOKOL VE SOSYAL DAVRANIŞ KURALLARI, Bölüm adı:(TÖREN,
TOPLANTI VE KONUŞMA PROTOKOLÜ) (2020)., GENCELİ DEMET, Atatürk
Üniversitesi Açıköğretim Yayınları, Editör:BİLGİLİ BİLSEN, Basım sayısı:1, Sayfa
Sayısı 18, ISBN:--, Türkçe(Ders Kitabı) (Yayın No: 8944267)
8. GASTRONOMİ SÖZLÜĞÜ A dan Z ye, Bölüm adı:(Devirli Menü, Envanter, Pub)
(2020)., TÜZÜNKAN DEMET, Detay Yayıncılık, Editör:Mehmet Sarıışık, Gülçin
Özbay, Veli Ceylan, Basım sayısı:1, Sayfa Sayısı 1, ISBN:9786052542538,
Türkçe(Ansiklopedi Maddesi) (Yayın No: 6294425)
9. TURİZM ANSİKLOPEDİSİ- TÜRKİYE : TURİZM VE AĞIRLAMA ENDÜSTRİSİNİN
TEMEL KAVRAMLARI, Bölüm adı:(Turizm ve Robot Teknolojisi, Turizm 4.0., Akıllı
(Smart) Oteller, Akıllı (Smart) Turizm, Topkapı Sarayı ve Müzesi) (2019).,
TÜZÜNKAN DEMET, Detay Yayıncılık, Editör:Prof. Dr. Orhan İçöz, Prof. Dr. Muzaffer
Uysal, Basım sayısı:1, Sayfa Sayısı 5, ISBN:9786052540855, Türkçe(Ansiklopedi
Maddesi) (Yayın No: 5576121)
10. Social Considerations of Migration Movements and Immigration Policies, Bölüm
adı:(The International Migration Movements and Immigrant Policies From the
Ottoman Empire 1299 to Republican Turkey 2016), TÜZÜNKAN DEMET, IGI
GLOBAL, Editör:Sefika Sule Ercetin, Basım sayısı:1, Sayfa Sayısı 38,
ISBN:9781522533221, İngilizce(Bilimsel Kitap) (Yayın No: 4236109)
11. Turizmin Sosyal Psikolojik Dinamikleri, Bölüm adı:(BİR ETKİ-TEPKİ MESELESİ:
GELİR EŞİTSİZLİKLERİ vs. İÇ TURİZM) (2016)., TÜZÜNKAN DEMET, Paradigma
Akademi, Editör:Erol Duran, Cumhur Aslan, Basım sayısı:1, ISBN:978-605-66861-6-
0, Türkçe(Bilimsel Kitap) (Yayın No: 4236124)
12. Bilgi Caginda Inovasyon, Bölüm adı:(Turizm Sektorunde Inovasyon (Yenilik) ve
Guncel Uygulamalar) (2016)., TÜZÜNKAN DEMET, Derin Yayinlari, Editör:Ayse
Saime Doner, Aysen Akyuz, Basım sayısı:1, ISBN:978-605-4993-73-4,
Türkçe(Bilimsel Kitap) (Yayın No: 2800296)