Finans, kurumsal bankacılık veya yatırım yönetimi alanında kariyer planlıyorsanız, CFA® Programı ve CFA® ünvanı (A Chartered Financial Analyst - CFA®) başarınızda önemli bir rol oynayabilir. CFA ünvanı ile işverenler arasında rekabet avantajı elde edecek ve dünya çapında tanınan bir sertifikaya sahip olacaksınız. Aday ve üye olarak erişebileceğiniz kariyer destek kaynaklarıyla birleştiğinde, çok çeşitli kariyerlere iyi hazırlanmış olacaksınız. CFA ünvanı, yatırım yönetimi mesleğinde dünya çapında altın standart olarak kabul edilir ve size seçtiğiniz herhangi bir finansal piyasada çalışmanız için bir pasaport verir. CFA ünvanını kazanmak size prestijli bir seçkin yatırım uzmanları grubuna katılma ayrıcalığını verir - kariyer gelişimi için kapılar açabilecek bir başarı.

Yeditepe Üniversitesi Öğrencileri, CFA sınav maliyetlerini önemli ölçüde azaltacak olan CFA Sınavlarına burs başvurusunda bulunabilirler. CFA Sınav Bursunu aldıktan ve bir CFA sınavına kaydolduktan sonra, eksiksiz çalışma materyaline, çeşitli çalışma araçlarına, deneme sınavlarına, eksiksiz müfredata ve size özel işe yarayan bir hazırlık stratejisi geliştirmenize yardımcı olabilecek daha fazlasına erişebileceksiniz.

CFA sınavına hazırlanırken sağlıklı bir iş/yaşam dengesi sağlamak mümkündür. CFA Enstitüsü'nün sağlam çevrimiçi Öğrenme Ekosistemi, sizin için uygun olan her zaman kendi hızınızda çalışmanıza olanak tanır. İhtiyaçlarınıza, güçlü ve zayıf yönlerinize uyum sağlar, size doğru zamanda doğru malzemeyi sunar ve en çok çalışmanız gereken alanlara odaklanır.

Lisans programlarında 2. yılı bitiren Yeditepe Üniversitesi öğrencileri CFA Level I sınavına girebilirler. CFA Sınavı için Öğrenci Bursuna başvurmak için lütfen Student Guide to Student Scholarships (Öğrenci Bursları için Öğrenci Kılavuzu) dokumanını okuyun.

CFA Sınavı Öğrenci Bursu başvuruları, herhangi bir Yeditepe Üniversitesi öğrencisi tarafından 31 Temmuz 2023 tarihine kadar yapılabilir. Bursu aldıktan sonra 1 sene içinde sınava girmek için kullanabilirsiniz. Öğrenciler, CFA sınavına kayıt yaptırmadan önce burs başvurusunda bulunmalıdır. Halihazırda bir CFA Sınavına kayıtlı olan öğrenciler, aynı sınav seviyesi için burs başvurusunda bulunamazlar veya burs alamazlar.

Herhangi bir sorunuz varsa, lütfen university@cfainstitute.org adresine e-posta gönderin.

(İİBF  Uluslararası Finans Bölümü Duyurusu)