Staj oryantasyon toplantısı, her Bahar döneminde yapılmaktadır. Aşağıdaki linklerden staj ile ilgili tüm belgelere ulaşabilirsiniz.
- Staj Başvuru Formu (Staj başlangıç tarihinden en erken 1 ay önce, en geç 15 gün öncesinde teslim edilmelidir)
- Öğrencinin Doldurması Gereken Staj Defteri
- Staj Tamamlama Formu (Staj Defterine eklenmelidir, staj yapılan kurum tarafından doldurulmalıdır)
- Stajyer Değerlendirme Formu (Şirketinizdeki yetkili kişi tarafından staj koordinatörüne mail atılmalıdır)
Önemli Notlar
- Staj başvuru belgesinin koordinatör imzası ve Öğrenci İşleri'ne teslimi yalnızca elden yapılmaktadır.
- Şirketin ve öğrencinin imzalaması gereken alanlar ıslak imzalı olmalıdır. (Islak imza ve kaşenin taratılmış hali geçerli değildir)
- Staj başvuru belgesindeki provizyon bilgisi bölümü, SPAS Müstahaklık Belgesi'nde sağ 3. satırda yer alan yakınlık türü bölümünde yazan bilgi (kendisi/çocuğu) ile aynı işaretlenmelidir.
Staj Başvuru Süreci
- Staj başvuru formunda yer alan bilgiler eksiksiz doldurulur. Şirketin dolduracağı bölümlerde kaşe ve imzanın bulunması zorunludur.
- Staj başvuru formuna ek E-Devletten alınan SPAS sağlık provizyon bilgi kağıdı (https://www.turkiye.gov.tr/spas-mustahaklik-sorgulama) hazırlanır.
- Staj koordinatöründen ıslak imza alınır.
- Tüm belgeler İİBF Öğrenci İşleri'ne elden teslim edilir.
Staj Koordinatörü: Arş. Gör. Fem Bozdağ / fem.bozdag@yeditepe.edu.tr
Staja ne zaman başlayabilirim?
Stajınıza, final haftasından itibaren başlayabilirsiniz. Dönem içerisinde staj yapılmamaktadır. Staj süresi 40 iş günüdür.
2. stajımı aynı şirkette yapabilir miyim?
Aynı şirkette yapılabilir ancak birinci staj departmanından farklı bir alanda staj yapmanız gerekmektedir. Şirketin aynı departmanında yapılan 2. staj defter teslim edilse dahi geçersiz sayılacaktır.
Ailemin veya yakın bir akrabamın şirketinde staj yapabilir miyim?
Zorunlu stajlar, öğrencilere sektörde farklı bir deneyim kazandırmayı ve onları iş hayatına hazırlamayı amaçlar. Bu sebeple aile veya yakın akrabanızın şirketinde staj yapmanız uygun değildir.
Staj derslerini kimler alabilir?
ETT 390 (2. Staj) maksimum 3 ders+stajı kalan veya hafta içi 3 günü boş olan öğrenciler içindir. Mezun durumundaki öğrenciler dönem içerisinde ders saatleri ile çakışmayacak şekilde günlerini ayarlayarak staj yapabilir. Ders günü olan staj günleri 40 iş gününe dahil değildir.
Staj süresi kaç gün?
Staj süresi hem 1. hem de 2. staj için 40 iş günüdür. Resmi tatiller 40 iş günü içerisinde dahil değildir. Staj yapacağınız şirket cumartesi gününü de mesaiden sayıyorsa bu gün de iş günü olarak geçer.
E-Ticaret öğrencisi hangi alan ve departmanlarda staj yapabilir?
E-Ticaret stajınızı;
- E-Ticaret yönetimi
- Dijital pazarlama
- Sosyal medya ve web içerik yönetimi
- SEO
- IT
- Yazılım
- E-Müşteri İlişkileri
- E-Tedarik Zinciri
departmanlarında yapabilirsiniz.
Staj defterimi nasıl doldurmalıyım?
Staj defteri İngilizce doldurulmalıdır. Öğrenciler, stajın başladığı tarihten itibaren Öğrencinin Doldurması Gereken Staj Defteri'ne haftalık rapor yazar. Bu rapor içerisinde haftayı günlere de bölebilir. Haftalık raporda işyerinde staj yaptığı süre boyunca ne gibi sorumluluklar üstlendiğini detaylıca belirtir. Haftalık rapor 8 haftayı kapsar, uzun süreli resmi tatil sürelerinde haftalık rapor 9 hafta da olabilir. Öğrenciler, düz metin ile staj süresince yaptıkları işleri rapor haline getirmenin yanı sıra, şirketin izni olduğu takdirde işyerinden bir fotoğraf veya çalıştığı işin ekran görüntüsü gibi ekleri de staj defteri içerisine eklemelidir.
Gönüllü staj yapabilir miyim?
Zorunlu stajın yanı sıra, gönüllü staj da yapılabilir. Bunun için; Staj Başvuru Formu'nda ilgili sayfada gönüllü kutucuğunu işaretleyerek evraklarınızı İİBF Öğrenci İşleri'ne teslim edebilirsiniz.
Yurtdışında staj yapabilir miyim?
Yeditepe Üniversitesi E-Ticaret ve Yönetimi Bölümü'nde yurtdışında staj yapma olanağı mümkündür. Erasmus+ Staj Hareketliliği ile ilgili detaylı bilgi edinmek için ilgili sayfayı ziyaret edebilirsiniz.