Ana içeriğe atla
  • Türkçe
  • English

FİNANS ALANINDA ÖĞRENCİ MİSİNİZ?

The European Quant Awards artık nicel finansa ilgi duyan tüm üniversite öğrencilerine açıktır.

Nicel finans alanında bir araştırma makalesi göndererek aşağıdaki 3 ödülden birini kazanma şansını yakalayın. Yüksek lisans veya lisans tezinizi yazıyorsanız, makalenizi özetleyebilirsiniz (bu kılavuzlara göre 5-7 sayfa), ancak yarışma makale sunmaya istekli tüm öğrencilere açıktır.

Adaylar, bu bağlantıyı kullanarak 31 Mayıs'tan önce kaydolmalıdır. Kayıtlı adaylar, raporlarını 31 Ağustos'tan önce quantawards@cfafrance.org adresine göndermelidir.

  1. ödül: €3.000 + ödül törenine seyahat
  2. ödül: €2.000 + ödül törenine seyahat
  3. ödül: €1.000 + ödül törenine seyahat

Uygunluk

Quant Awards, uzmanlık alanından bağımsız olarak nicel finans alanındaki üniversite öğrencilerine ve stajyerlere açıktır. Başvurular ücretsizdir. CFA adaylığı veya üyeliği gerekli değildir.

Sunum

Öğrenciler, Nicel Finans konusuna odaklanan orijinal araştırmalarını sunmalıdır. Rapor, tekniğe değil, önem ve pratik uygulamalara odaklanmalıdır. İncelemelerin sonuçlandığı bir bitiş tezi, staj raporu veya Quant Awards için özel olarak yapılan bir çalışma olabilir.

Format

Raporun İngilizce olarak yazılması gerekmektedir.

● Ekler hariç 5 ila 7 sayfa arasında olmalıdır.

● Kapak sayfasında SADECE başlık olmalı ancak aday veya üniversite adı bulunmamalıdır.

● Rapor, aşağıdaki şekilde adlandırılmış bir PDF dosyası olmalıdır: Quant Awards- Aday adı - Üniversite adı – (Staj raporuysa Şirket Adı)

Mentörlük

Öğrenciler, makaleleri ile ilgili belirli bir konuda tavsiye isteyebilirler. Makalelerinin konusunu seçme, makalenin yapısı ve düzeni ile ilgili rehberlik ve öğrencinin makalesi/konusuyla ilgili nicel/teknik sorulara yönelik 1'e 1 koçluk oturumundan yararlanacaklardır. Bu oturum 1 saati aşmamalıdır.

Kayıt ve Son Tarihler

Adaylar, bu bağlantıyı kullanarak 31 Mayıs'tan önce kaydolmalıdır. Kayıtlı adaylar, raporlarını 31 Ağustos'tan önce quantawards@cfafrance.org adresine göndermelidir.

Değerlendirme

Değerlendirme paneli birkaç bağımsız hakem ve bir Süper Hakemden oluşmaktadır. Panel, katılım özellikle yüksekse veya belirli bir rapor ek teknik denetime ihtiyaç duyarsa dış uzmanları da çağırabilir.

Raporlar anonim olarak değerlendirilir ve adayların isimlerini kodlarla değiştirir. Her bir makale 1 ila 10 arasında bir not alır. Notları, dört kriterin ağırlıklı ortalamasıdır:

● Uygulanabilirlik ve ilgili olma (30%)

● İnovasyon (30%)

● Doğruluk ve eksiksizlik (30%)

● Sunum (10%)

Raporlar daha sonra normalize edilir ve en yüksek puanı alan üç rapor finale kalır. Süper Hakem, 3 kazananın sıralamasını belirleyecektir. Kararlar itiraz edilemez.

Ödüller

● 1. ödül: €3.000 + ödül törenine seyahat

● 2. ödül: €2.000 + ödül törenine seyahat

● 3. ödül: €1.000 + ödül törenine seyahat

Ödül Töreni

Ödül Töreni yılın sonuna doğru gerçekleşecektir. Kazananın başvurduğu ülkede yapılacaktır. Tüm kazananlar davet edilecek ve seyahat ve konaklama masrafları (kişi başına 500 €'luk bir sınırla) karşılanacaktır. Tüm katılımcılar kendi maliyetleriyle törene katılmaya davetlidir.

CFA Dernekleri Hakkında

CFA Dernekleri, yatırım profesyonellerinin küresel birliği olan CFA Enstitüsü'nün yerel bağlı kuruluşlarıdır ve profesyonel mükemmellik ve kimlikler için standartları belirler. Kuruluş, yatırım piyasalarında etik davranışın savunucusu ve küresel finansal topluluğun bilgi kaynağı olarak saygın bir konumdadır. Yatırımcıların çıkarlarının öncelikli olduğu, piyasaların en iyi şekilde işlediği ve ekonomilerin büyüdüğü bir ortam yaratmaya çalışırlar.

Enstitü, küresel olarak tanınan, lisansüstü düzeyde bir müfredat olan Chartered Financial Analyst® (CFA) Programını sunmaktadır, bu program gerçek dünya yatırım analizi ve portföy yönetimi becerilerinin güçlü bir temelini sağlar.

Sorularınız mı var?

Daha fazla bilgi için lütfen bize info@cfaturkishsociety.org adresinden ulaşın.

Katılımcı Dernekler

● CFA Derneği Belçika

● CFA Derneği Fransa

● CFA Derneği İrlanda

● CFA Derneği İstanbul

● CFA Derneği İtalya

● CFA Derneği Hollanda

● CFA Derneği Norveç

● CFA Derneği İspanya

CFA Derneği İstanbul'u Çevrimiçi Takip Edin www.cfasociety.org/istanbul twitter.com/CFAIstanbul │ Facebook.com/CFAIstanbul │Instagram.com/CFAIstanbul │ Linkedin.com/company/CFAIstanbul/ │Youtube.com/c/CFAIstanbul