Meslek Yüksekokulumuza  kayıt olan öğrencilerin hazırlık okuyup okumayacaklarını tespit etmek amacıyla 13 Eylül 2021 Pazartesi günü saat 11:00’da, Almanca Yeterlik Sınavı yapılacaktır. Bu sınavı fakülte derslerini Almanca izleyebilecek seviyedeki öğrencilerin almaları önerilir.

Yeterlik Sınavında başarısız olan ve Almanca’yı az bilen öğrenciler, 15 Eylül 2021 Perşembe günü saat 09:30’da yapılacak olan Seviye Tespit Sınavı’na alınırlar.

BU SINAVDA BİLMEDİĞİNİZ VE EMİN OLMADIĞINIZ SORULARI YANITLAMAMANIZ GEREKMEKTEDİR. AKSİ DURUMDA YANLIŞ SEVİYEYE YERLEŞTİRİLECEĞİNİZDEN BAŞARINIZ OLUMSUZ ETKİLENECEKTİR.

Hazırlık Okulu öğrencileri seviyelerine göre A (Başlangıç Düzeyi),  B (Orta Düzey) gruplarına yerleştirilirler. Her seviye bir dönemdir. A seviyesinden başlayan öğrenci her dönem bir üst seviyeye geçer. A veya B düzeyinde başarılı olamayan öğrenciler, bu seviyede isteğe bağlı olarak YAZ OKULUNDA devam edebilir.

Meslek Yüksek Okulu Hazırlık Öğrencileri A1 seviyesinden başlayıp sene sonunda en az B1 seviyesinde hazırlığı tamamlayacaklardır.

NOT: 2021-2022 EĞİTİM YILI ALMANCA HAZIRLIK OKULU GÜZ DÖNEMİ DERSLERİ 04 EKİM 2021 PAZARTESİ GÜNÜ SAAT 9:00’da BAŞLAYACAKTIR.

ÖNEMLİ DUYURU:   LÜTFEN SINAV SAATİNDEN YARIM SAAT ÖNCE RESİMLİ BİR KİMLİK BELGESİ VE ÖĞRENCİ KİMLİĞİNİZLE BİRLİKTE SINAV SALONUNDA BULUNUNUZ.

Sınav Salonu Bilgisi: Hukuk Binası 400 no’ lu oda.

Bilgi için: neslihan.giray.@yeditepe.edu.tr

meral.yıldırım@yeditepe.edu.tr