Ana içeriğe atla
  • Türkçe
  • English

İşletme Bölümü Hakkında

 

Prof. Dr. Tuba Şavlı
İşletme Bölüm Başkanı

tuba.savli@yeditepe.edu.tr

Tanıtım Podcasti

Dünyada ve Türkiye’de sosyal ve idari bilimler alanında en fazla öğrenci alan ve yetiştiren bölümlerden biri olan İşletme Bölümü, aynı zamanda yoğun rekabetin yaşandığı bir alandır. Nitelikli mezunların önemi her geçen gün biraz daha artmaktadır. Bu nedenle özellikle İşletme alanında dönemin şartlarına göre kendini sürekli adapte edebilen ve güncelleyen programların seçilmesi çok önemlidir.

İlk kez 1996 yılında öğrenci kabul etmiş olan İşletme Bölümü, sektörün önde gelen firmalarının yöneticilerinden oluşan danışma kurulunun tavsiyeleri, akademik personelinin hem teoride hem de pratikte yaşanan gelişmeleri takibi ve mezunlarından gelen geri bildirimlerin değerlendirilmesi sonucunda akademik donanımı tam olan ve piyasa koşullarında talep gören mezunlar yetiştirmeye devam etmektedir.  20 yılı aşkın bir süredir küresel iş dünyasına kazandırdığımız öğrencilerimiz kariyerlerinde emin adımlarla ilerlemekte ve iş camiasında Yeditepe Üniversitesi İşletme Bölümü mezunlarının bilinirliğini ve tercih edilirliğini artırmaktadırlar. Başarımızın arkasında elbette Türkiye ve dünyanın tanınmış üniversitelerinde eğitimlerini almış, özel sektör tecrübesi olan, tam zamanlı 8 Profesör, 2 Doçent, 2 Dr. Öğr. Üyesi, 3 Araştırma Görevlisi ve 1 Proje Asistanından oluşan akademik kadromuz yer almaktadır. 

Lisans, Çift Diploma (UNCW), İşletme Yönetimi Yüksek Lisans (Tezli)İşletme Yönetimi Yüksek Lisans (Tezsiz), Muhasebe ve Finans Yüksek Lisans (Tezli)Yöneticiler için Yüksek Lisans (Tezli -Tezsiz) ve Doktora seviyelerinde eğitim verilen İşletme Bölümümüzde, yaklaşık 1000 öğrenci eğitim görmektedir. Erasmus, ÇAP ve Yan-dal Programları ile desteklediğimiz lisans eğitimimizde, öğrencilerimizin müteşebbislik kabiliyetlerini ve iş deneyimlerini de arttırmaya yönelik, uzun dönem stajın yanı sıra, gönüllü staj uygulamalarımız, Markalı derslerimiz, simülasyonlarla desteklenen Girişimcilik eğitimlerimiz bulunmaktadır. Yeditepe İşletme programı ve ders içerikleriyle ilgili ayrıntılı bilgiye Bologna Paketimizden ulaşabilirsiniz.

 

Bölüm Koordinatörlerimiz

Koordinatörlük Sorumlu Öğretim Üyesi E-posta
ÇAP/Yan Dal Koordinatörü Prof. Dr. Gaye Gencer gaye.gencer@yeditepe.edu.tr
Erasmus Koordinatörü Doç. Dr. Deniz Palalar Alkan deniz.alkan@yeditepe.edu.tr
Staj Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Özge Kirezli ozge.kirezli@yeditepe.edu.tr
UNCW Koordinatörü Arş. Gör. Hilal Çavdar hilal.cavdar@yeditepe.edu.tr
Yatay/Dikey Geçiş Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Orçun Türegün orcunt@yeditepe.edu.tr
Engelli Öğrenci Destek Koordinatörü Prof. Dr. Senem Göl Beşer senemgol@yeditepe.edu.tr
Yüksek Lisans Koordinatörü Prof. Dr. Ayşe Gönül Demirel gonuld@yeditepe.edu.tr
Doktora Koordinatörü Prof. Dr. Tulin Ural tulin.ural@yeditepe.edu.tr
Executive MBA Programı Koordinatörü Prof. Dr. Yusuf Can Erdem canerdem@yeditepe.edu.tr

İşletme Bölümü Nedir?

 

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi bünyesinde, eşit ağırlık puanıyla öğrenci kabul eden İşletme Bölümü günümüzün en popüler bölümlerinden biridir ve mezunlarına çok geniş bir alanda iş bulabilme imkânı sunar. Öğrenciler bir yandan çok uluslu şirketlerde çalışabilecek şekilde iş dünyasına hazırlanırken diğer taraftan sunulan girişimcilik eğitimleriyle, kendi işini kurmak isteyenler için sağlam bir altyapı oluşturulması sağlanır.

İşletme Bölümü; şirketlerin genel çalışma prensibini anlamak, küçük ve orta ölçekli bir işyeri kurabilmek ve yönetebilmek, bu işletmeleri geliştirebilmek ve büyük ölçekli işletmeleri yönetebilmek için gerekli olan pratik ve teorik her bilginin edinildiği bir bölümdür. Mezunlarının iş hayatına en kolay yoldan atılabilmesine olanak tanıyan İşletme Bölümü, eğitim öğretim süresince öğrencilere ihtiyaç duyduğu temel bilgiyi sunar. Bu kapsamda öğrenciler işletme bölümü derslerini alırken aynı zamanda, geniş bir vizyona sahip olmalarını sağlayacak ekonomi, hukuk, bilişim sistemleri gibi diğer bölümlerden dersler almak durumundadırlar. 4 yıllık lisans eğitimleri süresince hem teknolojiye hâkim olmayı hem de takip etmeyi öğrenen öğrencilerin, yeni nesil uygulamaları daha iyi kavrayarak iş dünyasına farklı anlamlar kazandırmaları amaçlanır.

İşletme Bölümü Ücretleri ve Fiyatları

Yeditepe Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü ücretleri için bu sayfadan yararlanabilirsiniz.

İşletme Burs İmkânları

Yeditepe Üniversitesi, öğrencilerine çeşitli burs olanakları sunarak onların yüksek standartlarda eğitim almalarına olanak tanır. İşletme Bölümü sıralama dâhilinde olan öğrenciler alabilecekleri burslar hakkındaki bilgileri buradan takip edebilirler.

Yeditepe Üniversitesi’nde İşletme Okumak

Yeditepe İşletme Bölümü, bilim ve iş dünyasındaki yenilikleri yakından takip ederek, öğrencilerini mezun olacakları zamanın koşulları ve ihtiyaçlarına hazır mezunlar olarak yetiştirmeyi hedeflemektedir.

Bu amaçla sunduğumuz imkanlar:

·         Uluslararası geçerliliği olan bir akademik öğretim çerçevesiyle diploma almalarını sağlıyoruz.

·         Öğrencilerimiz, akademik danışmanlarından tüm öğretim süresince akademik konularda birebir destek alabilmektedir. 

·         Öğrencilerimiz, iş dünyasındaki gelişmeler ve beklentiler doğrultusunda sürekli güncellenen Bölüm Seçmeli ve Serbest Seçmeli derslerden ilgi alanları doğrultusunda tercih yapabilmektedir.

·         İşletme öğrencilerimize çeşitli programla Çift Anadal ve Yandal yapma imkanı sunulmaktadır.

·         Öğrencilerimiz, Erasmus Programı ile Avrupa’daki 36 üniversitede değişim programına katılma imkanına sahiptir. Bunun yanında aynı programla bölümümüze gelen öğrencilerle hem akademik hem de sosyal etkileşim imkanı bulabilmektedirler. 

·         40 iş günü Zorunlu Staj kapsamında öğrencilerimize ders programına entegre edilmiş bir deneyim edinme imkanı sağlanmaktadır. Ayrıca, öğrencilerimiz istedikleri takdirde Gönüllü Staj yapma imkanına da sahiptirler.

·         Bölümümüz kurulduğundan beri var olan sosyal sorumluluk dersimizle beraber gençlerimize bir sosyal sorumluluk projesini başlatıp tamamlama deneyimi kazandırılmaktadır. Böylelikle ileride yönetici oldukları işletmelerde bu alışkanlığı devam ettirmeleri, sosyal sorumluluk projeleri geliştirip topluma fayda sağlamaları hedeflenmektedir.

·         GYİAD Akademi ile olan işbirliğimiz kapsamında girişimcilik derslerimize çok sayıda iş insanı konuşmacı olarak katılmakta, öğrencilerimize tecrübelerini aktarıp mentorluk imkanları sunmaktadırlar.

·         Son sınıf derslerinde kullanılan uluslararası simulasyonlar ile öğrencilerimiz gerçek bir işletmeyi rekabet ve değişen piyasa koşulları ortamında yönetme tecrübesi edinmektedir.   

·         Sektörde tanınmış kurum ve kuruluşlarla işbirliği içerisinde yapılan markalı dersler sayesinde öğrencilerimize diplomalarına ilave olarak farklı alanlarda sertifika edinme imkanı sunulmaktadır.

o    Yeditepe Üniversitesi ve KalDer işbirliği ile yürütülen Kalite Yönetimi Sertifika Programı kapsamında, kalite konusundaki 3 seçmeli dersini tamamlayan öğrencilerimize sertifika verilmektedir.

o    Girişimcilik (KOSGEB) dersinde KOSGEB ile  “Girişimcilik Destek Programı” konularına uygun ve paralel olarak “Geleneksel Girişimcilik Eğitimi” verilmektedir. Derslerini tamamlayan öğrenciler e-devlet üzerinden KOSGEB’in sınavına girerek sertifika alma hakkına sahip olmaktadır. Bu sertifika sahipleri, işlerini kurdukları takdirde iki yıl süresince KOSGEB’in Geleneksel Girişimcilik hibe desteğinden yararlanabilecektir.

o    TİDE (Türkiye İç Denetim Enstitüsü) Seminerleri dersimiz, iç denetim dünyasının önde gelen isimleri ile beraber yürütülmekte ve dersi başarıyla tamamlayan öğrencilerimize TİDE tarafından katılım belgesi verilmektedir.

·         Kamu ve özel sektörde yönetim ile ilgili alanlarda disiplinler arası uygulamalı çalışmalar yürüten ve üniversite ile iş dünyası arasındaki ilişkileri geliştirmeyi amaçlayan Yeditepe Üniversitesi Yönetim Uygulama ve Araştırma Merkezi (YUVAM) faaliyetleri kapsamında öğrencilerimiz iş dünyasındaki güncel yaklaşımları yakinen takip etme imkanına sahip olmaktadır.

İşletme Bölümü Mezunu Ne İş Yapar? Nerelerde Çalışır?

İşletme Bölümü mezunları, kamu ve özel sektör işletmelerinin birçoğunda iş bulabilme olanaklarına sahiptirler. Bölümün verdiği en büyük avantajlardan biri olan geniş iş olanakları çerçevesinde öğrenciler kendi işyerlerini, şirketlerini kurabilecekleri gibi özel sektör veya kamu kurumlarında orta ve üst düzeyde görevler alabilirler.

Mezunlarımız arasında kendi işini kurup geliştiren ve bugün Türkiye’nin sayılı şirketleri arasında yer alan çok sayıda girişimci bulunmaktadır. İnsan kaynakları ve pazarlama alanlarında uluslararası ve ulusal şirketlerde üst düzey yönetici olarak çalışan çok sayıda mezunumuz olduğu gibi, muhasebe ve finans konularında kendisini geliştirmiş, bankalarda, denetim ve danışmanlık firmalarında üst düzey yönetici konumuna gelmiş çok sayıda mezunumuz da bulunmaktadır.

Vizyon Misyon ve Tarihçe

VİZYON

Eğitimi çağdaş bilime dayanan, araştırmaları toplum ihtiyaçlarını gözeten ve üretime dönüştüren, öğrenci yeteneklerinin gelişmesinde ulusal bilinci temel alan, programları ve eğiticileri ulusal ve uluslararası kalite sistemlerine uyan kurumsal yapı olmaktır.

MİSYON

Bütün bilim alanlarında uluslararası nitelikte kaliteli eğitim ile toplumun gereksinimi olan araştırmacı, yaratıcı, özgün, kendine güvenen ve girişimci öğrenciler yetiştirmek, uluslararası öğrenci ve öğretim üyeleri ile birlikte araştırma ve eğitim alanı yaratmak ve toplumun yaşam boyu eğitimini sağlayan ortamı oluşturmaktır.

TEMEL DEĞERLER                                                                                               

Atatürk ilkeleri ve Cumhuriyet Rönesansı’na dayanan topluma hizmet inancı ile yürütülen çağdaş bilim ve eğitim temel değerimizdir.

Öğrenci Değişim Programları

İşletme bölümünün Erasmus programı dahilinde birçok okul ile anlaşması bulunmaktadır. Bu okullara şuradan ulaşabilirsiniz:

Erasmus ve değişim programıyla yurt dışında eğitim almak isteyen öğrencilerimiz Uluslararası Ofis sayfamızdan detaylı bilgi alabilirler.

Daha detaylı bilgi alabilmek için deniz.alkan@yeditepe.edu.tr  e-posta adresinden Erasmus Koordinatörümüz Doç. Dr. Deniz Palalar Alkan'a ulaşabilirsiniz.

Çift Ana Dal ve Yan Dal Olanakları

İşletme Bölümünde Çift Anadal ve Yandal

İşletme Bölümü öğrencileri aldıkları lisans eğitiminin yanında çift ana dal ve yan dal programlarından da faydalanabilirler. İşletme Bölümü, girişimci ruha sahip kendi işini yapmak isteyen öğrenciler ile profesyonel iş yaşamında yönetici olmak isteyenler için bir basamak niteliğindedir. Öğrencinin disiplini fark etmeksizin, işletmenin yönetim- organizasyon, pazarlama-üretim yönetimi ve muhasebe-finansman alt alanlarında yetkinlik edinmesi sayesinde mezun olduktan sonra daha geniş çerçevede iş bulabilme imkânı elde edebilir. 

İşletme Bölümünün çift anadal anlaşması olan bölümler aşağıdadır. Bölümümüzün üniversitedeki neredeyse her bölümle yandal anlaşması bulunmaktadır:

Reklam İletişimi ve Tasarımı
Turizm İşletmeciliği
Tarım Ticareti ve İşletmeciliği
Uluslararası Finans
Lojistik Yönetimi
Halkla İlişkiler ve Tanıtım
Psikoloji
Bilişim Sistemleri ve Teknolojileri
Yönetim Bilişim Sistemleri
Kamu Yönetimi
Sanat ve Kültür Yönetimi
İç Mimarlık
Ekonomi
Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler
Eczacılık
Gastronomi ve Mutfak Sanatları
Yazılım Geliştirme
Endüstri Mühendisliği
Elektronik Ticaret ve Yönetimi
Hukuk
Matematik Öğretmenliği
Radyo, Televizyon ve Sinema
Uluslararası Ticaret ve İşletmecilik

Çift Anadal ve Yandal programları nedir?

Çift anadal, başarı şartını ve diğer koşulları sağlayan öğrencilerin aynı yükseköğretim kurumunun iki diploma programından eş zamanlı olarak ders alıp, iki ayrı diploma alabilmesini sağlayan programdır. Öğrenciler her iki bölümünde ders yüklerini tamamlamak suretiyle mezun olabilirler.

Yandal, bir diploma programına kayıtlı öğrencinin belirlenen şartları taşıması kaydıyla, aynı yükseköğretim kurumu içinde başka bir diploma programı kapsamında belirli bir alana yönelik sınırlı sayıda dersi almak suretiyle, diploma yerine geçmeyen bir belge (yandal sertifikası) sağlayan programdır.

Çift Anadal ve Yandal programlarına başvuru ne zaman yapılabilir?

Öğrenciler, çift anadal programları için en erken üçüncü, en geç beşinci yarıyılda; Yandal programları için en erken üçüncü, en geç altıncı yarıyılının başında başvuru yapabilir.

Çift Anadal ve Yandal yapabilmek için temel şartlar nelerdir?

  • Başvurduğu döneme kadar kayıtlı bulunduğu anadal programında almış olduğu derslerin tümünü başarı ile tamamlamış olmalıdır. Çift anadala başlamadan önce tamamlanan derslerin intibakı yapılamaz.

  • Çift anadal programı için başvuru anında anadal programındaki genel not ortalamasının en az 2.75 ve anadal programının ilgili sınıfında başarı sıralaması itibari ile en üst %20’sinde bulunması gerekmektedir. Çift anadalı burslu okuyabilmek için de 4 üzerinden 3.25 ortalama şartı vardır. 

  • Yandal programlarına başvuru için genel not ortalamasının 4 üzerinden en az 2.5 olması gerekmektedir. Genel not ortalaması 3,00 ve üzeri olan öğrenciler ise yandal programlarına tam burslu olarak kayıt yaptırabilirler.

  • Aynı anda birden fazla ikinci anadal programına kayıt yapılamaz. Ancak, aynı anda ikinci anadal diploma ile yandal programına kayıt yapılabilir.

Çift Anadal ve Yandal programlarına devam şartları nelerdir?

  • Çift anadal öğrenimi süresince öğrencinin ikinci anadal genel not ortalaması bir defaya mahsus olmak üzere 2.50’ye kadar düşebilir. Genel not ortalaması ikinci kez 2.50’nin altına düşen öğrencinin ikinci anadal diploma programından kaydı silinir.

  • Öğrencinin yandal programına devam edebilmesi için anadal programındaki genel not ortalamasının en az 2.30 olması şarttır. Bu şartı sağlayamayan öğrencinin yandal programından kaydı silinir.

  • Çift anadal ve yandal programından iki yarıyıl üst üste ders almayan öğrencinin ikinci anadal ve/veya yandal programından kaydı silinir.

Programlardan mezuniyet şartları nelerdir? 

  • İkinci anadal programından mezun olabilmek için ikinci anadal genel not ortalamasının en az 2.70 olması ve programların mezuniyet koşullarının yerine getirilmesi gerekir. İntibak ve mezuniyet işlemlerinde çift anadala başlandığı tarihte geçerli olan protokol temel alınacaktır. 

  • Yandal sertifikası alabilmek için anadal genel not ortalamasının en az 2.30 olması gerekir.

  • Çift anadal veya yandal programına devam eden öğrenciye ikinci anadal diploması veya yandal sertifikası, devam ettiği birinci anadal programından mezun olması halinde verilir.

Mezuniyet hakkı elde eden öğrenci hangi belgeyi almaya hak kazanacak?

Kayıtlı bulunduğu ana lisans programında mezuniyet hakkını elde eden ve ÇAP programını tamamlayan öğrenciye ikinci bir anadal lisans diploması, yan dal programını tamamlayan öğrenciye ise yan dal sertifikası verilir.

*Çift Anadal ve Yan Dal Koordinatörümüz: Prof. Dr. Gaye Gencer - gaye.gencer@yeditepe.edu.tr

*Çift Anadal ve Yan Dal Başvuru ve Kayıt Formuna ulaşmak için tıklayınız.

*Yandal Programı Müfredatına ulaşmak için tıklayınız

*Çift Anadal İntibak formuna ulaşmak için tıklayınız. (Word dosyasının elle yazılmaması, bilgisayarda doldurulması gerekmektedir. Doldurulan formu kubra.ozdemir@yeditepe.edu.tr mail adresine iletilmesi gerekmektedir.)

*Daha detaylı bilgi edinmek için Çift Anadal ve Yan Dal Programları Yönetmeliği’ne tıklayınız.

Sıkça Sorulan Sorular

Yeditepe Üniversitesi bölüm tercihi için bana destek olabilir mi?
Yeditepe Üniversitesi tanıtım dönemlerinde aday öğrencilerimiz yerleşkemizi ziyaret edebilir, sorularını yüz yüze hocalarımıza danışabilir ya da web üzerinden www.gelecegiplanla.com adresindeki tercih robotu ile kısa sürede ve emin bir şekilde kararlarını verebilirler. Ayrıca Yeditepe Connect sistemimiz üzerinden aday öğrencilerin üniversitemizin akademik ve sosyal olanakları hakkında bilgi edinmelerine destek olacak ve örnek ders, bölüm tanıtımı, meslek tanıtımı ve ihtiyaç duyulan tüm konularda seminerler vererek hedefleri doğrultusunda geleceğine yön verecek tüm öğrencilerimizin yanındayız

Yeditepe Üniversitesi İşletme Bölümü hangi puan türü ile öğrenci almaktadır?
İşletme Bölümümüz Eşit Ağırlıklı (EA) Puan Türü ile öğrenci almaktadır.

Yeditepe Üniversitesi İşletme Bölümünün eğitim süresi, kontenjan, taban puanları ve başarı sıralaması nedir?
İşletme Bölümümüzün eğitim süresi, YKS kontenjanları ve YKS kontenjanları ve taban puanı ve başarı sıralaması hakkında detaylı bilgi için tıklayınız.

Yeditepe Üniversitesi İşletme Bölümünün amacı nedir?
İşletme bölümü, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi bünyesinde yer alır. Bu bölüm, problem çözme yetisine sahip, hızlı düşünen, içinde bulunduğu şartlara uyum sağlayabilen, yerinde kararlar veren ve bu kararları doğru şekilde uygulayan, liderlik özelliklerine sahip, pazarlama, satış, insan kaynakları, finans gibi alanlarda uzmanlaşmış geleceğin yöneticilerini yetiştirmektedir. İşletme kurma, işletmelerin çalışma biçimlerini anlama, işletme yönetim becerisini geliştirme, başarılı bir işletme yöneticisi geliştirme gibi amaçlarla kurulmuştur. Bölümün asıl amacı öğrencilerine yöneticilik yetkinliklerinin yanı sıra stratejik düşünebilme, girişimci bakış açısı, analitik düşünce ve yenilikçi olma gibi yetkinlikleri kazandırmaktır.

İşletme Bölümü ders programında hangi dersler bulunmaktadır?
İşletme Bölümü ders programı ile ilgili detaylı bilgi almak için lütfen tıklayınız https://iibf.yeditepe.edu.tr/tr/isletme/dersler

Yeditepe Üniversitesi İşletme Bölümünün diğer üniversitelerdeki bölümlerden farkı / üstünlüğü nedir? Neden Yeditepe Üniversitesi İşletme Bölümünü seçmeliyim?

Yeditepe Üniversitesi İşletme Bölümü öğrencilerini çok uluslu şirketlerin farklı seviyelerindeki kadrolarda çalışabilecek veya kendi şirketlerini kurabilecek ve yönetebilecek yetkinliklere sahip mezunlar olarak yetiştirmeyi hedeflemektedir. Hazırladığı dinamik ve çağdaş akademik program ile öğrencilerine entelektüel, çok disiplinli ve çok kültürlü yönetim yetkinliklerini kazandırmayı ve sektörel deneyim edindirmeyi amaçlamaktadır. İşletme eğitiminde insan kaynakları yönetimi, girişimcilik, pazarlama, muhasebe ve finans gibi alt başlıklarda uzmanlaşma imkanı tanımaktadır. Bu alanlarda eğitimlerini seçkin üniversitelerde tamamlamış, alanlarında uluslararası akademik ve sektörel tecrübe ve yayınlara sahip güçlü ve seçkin akademik kadroya sahiptir. İşletme Bölümü, lisans eğitim modeli doğrultusunda öğrencilerin kendilerine ait işyerlerini kurabilmeleri için girişimcilik ana teması üzerinde yoğunlaşmış olup, KOSGEB onaylı derslerde başarı gösteren öğrenciler, tüm koşulları en iyi şekilde karşıladıkları takdirde KOSGEB’in sunmuş olduğu tüm ayrıcalıklardan ve kredi olanaklarından da yararlanabilirler.

Akademik programlar çerçevesinde çift anadal ve yandal eğitim olanakları ile her öğrenci yalnızca İşletme Bölümü ile sınırlı kalmaz, aynı zamanda kendini çok yönlü olarak geliştirme imkânı da bulur.

İşletme Bölümünde zorunlu stajların süresi ne kadardır?
Zorunlu stajın asgari süresi 40 iş günüdür. Öğrencilerimiz stajlarını yaz döneminde yapabilecekleri gibi güz/bahar dönemleri içerisinde de, ders yoğunluklarına bağlı olarak staj yapabilmektedirler. Gönüllü stajlar da SGK tarafından karşılanmaktadır. Bir kuruma staj için başvuracak öğrenciler, “Staj Başvuru Formu”nu doldurur. “Staj Başvuru Formu”, Dekan tarafından imzalanması için İ.İ.B.F. Öğrenci İşleri’ne teslim edilir. Öğrenciler, imzalanmış “Başvuru Formu”nu İ.İ.B.F. Öğrenci İşleri’nden teslim alarak “Staj Onay Formu” ile birlikte staj başvurusu yapacakları kuruma götürür. Staja kabul eden kurum tarafından kaşelenip imzalanarak kendilerine verilen “Staj Onay Formu”nun aslını daha sonra İ.İ.B.F. Öğrenci İşleri’ne vermek üzere saklarken, bir fotokopisini ise bölümün staj koordinatörüne teslim ederler. Konuyla ilgili sorular için Staj Koordinatörümüz Dr. Öğr. Üyesi Özge Kirezli'ye ozge.kirezli@yeditepe.edu.tr adresinden ulaşabilirsiniz.

İşletme Bölümünde okuyan bir öğrencinin staj yeri seçiminde dikkat etmesi gereken hususlar nelerdir?
Öğrencilerimizin seçeceği staj yerinin kurumsal ve Türkiye ekonomisinde önemli yere sahip kuruluşlardan biri olmasına dikkat etmelidir. Bunun en büyük katkısı öğrencinin teoride öğrendiği bilgileri uygulamada en verimli şekilde kullanabilmesini sağlayarak profesyonel hayata en iyi şekilde hazırlamaktır.

İşletme Bölümü öğrencisi staj yapacağı yeri kendisi mi bulmalıdır / bölümden staj yeri bulma konusunda destek alabilir mi?
Öğrencilerimiz, staj yerlerini kendileri bulabilecekleri gibi staj yeri bulma konusunda üniversitemizdeki Kariyer ve Bireysel Gelişim Ofisi'yle iletişime geçebilmektedirler. Üniversitemizdeki Kariyer ve Bireysel Gelişim Ofisi, öğrencilerimizin ve mezunlarımızın iş hayatını deneyimlemelerine yardımcı olmak amacıyla, üniversitemiz ile işbirliği içinde olan firmaların iş ve staj ilanlarını paylaşmakta ve başvuru yapan öğrencilerin özgeçmişlerini firmalara iletmektedir. İlanlar, Kariyer ve Bireysel Gelişim Ofisi web sitesinde yayınlanmaktadır.

İşletme Bölümünde zorunlu stajlar yurt dışında yapılabilir mi?

İşletme Bölümü öğrencisi olarak zorunlu stajınızı yurt dışında yapabilirsiniz. Bunun için Erasmus programının sunduğu staj imkanlarından yararlanabilir veya "Work and Travel" gibi organizasyonların aracılığı ile zorunlu stajınızı yurt dışında yapabilirsiniz.

İşletme Bölümünde çift ana dal (ÇAP) yapma imkanı var mıdır?

Yeditepe Üniversitesi İşletme Bölümü öğrencilerine, üniversite bünyesinde bulunan pek çok bölümde çift ana dal ya da yan dal yapabilme olanağı sağlamaktadır. Bu sayede öğrenciler, tercih etmeleri durumunda, ikinci bir diplomaya sahip olabilir veya uzmanlaşmak istedikleri farklı bir alanda yan dal programına katılarak diplomalarına ek bir sertifika alabilirler.

Çift ana dal programına, kayıtlı olunan programın (İşletme) en erken üçüncü ve en geç beşinci yarıyılında başvurulabilir. Çift ana dal ve yan dal programları için başvuru kriterleri, programa devam ve tamamlama koşulları Yeditepe Üniversitesi Önlisans ve Lisan Eğitim, Öğretim Yönetmeliği’nde belirtilmiştir.  

Yeditepe Üniversitesi İşletme Bölümü öğrencilerinin çift ana dal yapabilecekleri lisans programları şunlardır:

  1. Bilişim Sistemleri ve Teknolojileri
  2. Eczacılık
  3. Ekonomi
  4. Elektronik Ticaret ve Yönetimi
  5. Endüstri Mühendisliği
  6. Gastronomi ve Mutfak Sanatları
  7. Halkla İlişkiler ve Tanıtım
  8. Hukuk
  9. Kamu Yönetimi
  10. Lojistik Yönetimi
  11. Matematik Öğretmenliği
  12. Psikoloji
  13. Radyo, Televizyon ve Sinema
  14. Sanat Yönetimi
  15. Sistem Mühendisliği
  16. Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler (İng.)
  17. Tarım Ticareti ve İşletmeciliği
  18. Uluslararası Finans
  19. Uluslararası Ticaret ve İşletmecilik
  20. Yazılım Geliştirme
  21. Yönetim Bilişim Sistemleri

Çift ana dal ve yan dal programlarımız ile ilgili sorularınız için koordinatörümüz Prof. Dr. Gaye Gencer veya Arş. Gör. Beyza Bayraktar ile iletişime geçebilirsiniz.

İşletme Bölümünde Öğrenci Değişim Programları (Erasmus / Exchange) ile dünyaya açılma imkanı var mıdır?

İşletme Bölümü, ekte listelenen üniversiteler ile yapmış olduğu iş birliği neticesinde, öğrencilerine Erasmus ile bir dönem veya bir sene yurt dışında eğitim alma olanağı sunmaktadır.Diğer Sorular