Ana içeriğe atla
  • Türkçe
  • English
Ders Kodu: 
ATH 492
Ders Dönemi: 
Bahar
Ders Tipi: 
Zorunlu
Teori Saati: 
0
Uygulama Saati: 
30
Kredi: 
15
AKTS: 
30
Dersin Dili: 
İngilizce
Dersin Amacı: 

Dersin amacı, öğrencilere turizm sektörüne dair tecrübe kazandırmaktır.

Dersin İçeriği: 
Turizm ve hizmet sektörüne ait işletmelerde staj yapılması

 

Dersin Öğretim Yöntemleri: 
1: Anlatım, 2: Soru-Cevap, 3: Tartışma, 4: Benzetim, 5: Vaka Çalışması
Dersin Ölçme Yöntemleri: 
A: Sınav, B: Sunum, C: Ödev, D: Proje, E: Laboratuar

Dikey Sekmeler

Dersin Öğrenme Çıktıları

Dersin Öğrenme Çıktıları Programın Öğrenme Çıktıları Öğretim Yöntemleri Ölçme Yöntemleri
  1. Sektördeki uygulama ve iş yapış süreçlerini öğrenmek
4,12,13 5 D
  1. Otel için pazarlama planı anlaşılacaktır.
4,12,13 5 D
  1. İş, bireysel ve grup olarak seyahat edenlerin karakterleri analiz edilecektir.
4,12,13 5 D
  1. Kişisel ilgilenim alanlarını geliştirmek
4,12,13 5 D
  1. Sektör ile iletişim kurmak ve ilişkileri geliştirmek
4,12,13 5 D
  1. Takım çalışmasına dair becerileri geliştirmek
4,5,12,13 5 D

 

Değerlendirme Sistemi

DEĞERLENDİRME SİSTEMİ
YARIYIL İÇİ ÇALIŞMALARI SIRA KATKI YÜZDESİ
Ara Sınav    
Ödev 1 100
Toplam   100
Finalin Başarıya Oranı    
Yıl içinin Başarıya Oranı   100
Toplam   100

 

Dersin Program Çıktılarına Katkısı

DERSİN PROGRAM ÇIKTILARINA KATKISI
No Program Öğrenme Çıktıları Katkı Düzeyi
1 2 3 4 5  
1 Turizm ve otel işletmeciliği ile ilgili temel kavramları anlamak         x  
2 Turizm ve otel işletmeciliğinin bölgesel, ulusal ve uluslararası boyutlarını anlamak ve farkındalık sahibi olmak       x    
3 Turizm ve otel işletmeciliği alanında sektörle ilgili etik, mevzuat, temel değerler ve ilkeler hakkında yeterli bilgi düzeyine sahip olmak         x  
4 Hizmet sektörünün kendine özgü dinamiklerinin bilincine sahip olmak ve mesleki mükemmelliyet standartlarını öğrenmek         x  
5 Takım çalışmasına yatkın, problem çözme ve liderlik özelliklerine sahip olarak diğer alanlardaki uzmanlarla iletişim kurabilme yeterliliğine sahip olmak         x  
6 En az iki yabancı dilde, sözlü ve yazılı iletişim becerelerine sahip olmak         x  
7 Uluslararası alanda tecrübe sahibi, mesleki ve akademik eğitimde uzman kadronun sağladığı farklı kültürlere ve dillere uyum becerisine sahip olmak         x  
8 Kişisel, beşeri, teknik ve davranışsal becerilere sahip olmak         x  
9 İnterdisipliner uygulamalarla (işletmecilik, ticaret, agentecilik, havayolu, lojistik vb.) farklı alanlarda işbirliği becerisine sahip olmak       x    
10 Turizm ve otel işletmeciliği alanında nicel ve nitel araştırma yöntemlerini kullanarak araştırma yapmak ve proje üretmek   x        
11 Turizm ve otel işletmeciliği alanında mesleki, akademik, teknik, entellektüel ve kültürel donanıma sahip olmak       x    
12 Turizm alanındaki kavramları, fikirleri ve verileri bilimsel yöntemler ile değerlendirmek, karmaşık problem ve konuları belirlemek ve analiz edebilmek, tartışmalar yapabilmek, kanıta ve araştırmalara dayalı öneriler geliştirebilmek         x  
13 Turizm işletmeciliğinin bir alanında (kongre-konaklama yönetimi, havayolları yönetimi, gastronomi, sosyal ve beşeri bilimler alanı) uzmanlaşmak         x  

 

4