Dersin Dili:
İngilizce
Dersin Amacı:
Dersin amacı, öğrencilere turizm sektörüne dair tecrübe kazandırmaktır.
Dersin İçeriği:
Turizm ve hizmet sektörüne ait işletmelerde staj yapılması |
Dersin Öğretim Yöntemleri:
1: Anlatım, 2: Soru-Cevap, 3: Tartışma, 4: Benzetim, 5: Vaka Çalışması
Dersin Ölçme Yöntemleri:
A: Sınav, B: Sunum, C: Ödev, D: Proje, E: Laboratuar
Dikey Sekmeler
Dersin Öğrenme Çıktıları
Dersin Öğrenme Çıktıları | Programın Öğrenme Çıktıları | Öğretim Yöntemleri | Ölçme Yöntemleri |
|
4,12,13 | 5 | D |
|
4,12,13 | 5 | D |
|
4,12,13 | 5 | D |
|
4,12,13 | 5 | D |
|
4,12,13 | 5 | D |
|
4,5,12,13 | 5 | D |
Dersin Akışı
DERS AKIŞI | ||
Hafta | Konular | Ön Hazırlık |
1 | Oryantasyon eğitimi | |
2 | Oryantasyon eğitimi | |
3 | İş yerlerine yerleştirme | |
4 | İş yerlerine yerleştirme | |
5 | Staj (10 Hafta) | |
6 | Staj (10 Hafta) | |
7 | Staj (10 Hafta) | |
8 | Staj (10 Hafta) | |
9 | Staj (10 Hafta) | |
10 | Staj (10 Hafta) | |
11 | Staj (10 Hafta) | |
12 | Staj (10 Hafta) | |
13 | Staj (10 Hafta) | |
14 | Staj (10 Hafta) | |
15 | Staj defterinin teslimi |
Değerlendirme Sistemi
DEĞERLENDİRME SİSTEMİ | ||
YARIYIL İÇİ ÇALIŞMALARI | SIRA | KATKI YÜZDESİ |
Ara Sınav | ||
Ödev | 1 | 100 |
Toplam | 100 | |
Finalin Başarıya Oranı | ||
Yıl içinin Başarıya Oranı | 100 | |
Toplam | 100 |
Dersin Program Çıktılarına Katkısı
DERSİN PROGRAM ÇIKTILARINA KATKISI | |||||||
No | Program Öğrenme Çıktıları | Katkı Düzeyi | |||||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | |||
1 | Turizm ve otel işletmeciliği ile ilgili temel kavramları anlamak | x | |||||
2 | Turizm ve otel işletmeciliğinin bölgesel, ulusal ve uluslararası boyutlarını anlamak ve farkındalık sahibi olmak | x | |||||
3 | Turizm ve otel işletmeciliği alanında sektörle ilgili etik, mevzuat, temel değerler ve ilkeler hakkında yeterli bilgi düzeyine sahip olmak | x | |||||
4 | Hizmet sektörünün kendine özgü dinamiklerinin bilincine sahip olmak ve mesleki mükemmelliyet standartlarını öğrenmek | x | |||||
5 | Takım çalışmasına yatkın, problem çözme ve liderlik özelliklerine sahip olarak diğer alanlardaki uzmanlarla iletişim kurabilme yeterliliğine sahip olmak | x | |||||
6 | En az iki yabancı dilde, sözlü ve yazılı iletişim becerelerine sahip olmak | x | |||||
7 | Uluslararası alanda tecrübe sahibi, mesleki ve akademik eğitimde uzman kadronun sağladığı farklı kültürlere ve dillere uyum becerisine sahip olmak | x | |||||
8 | Kişisel, beşeri, teknik ve davranışsal becerilere sahip olmak | x | |||||
9 | İnterdisipliner uygulamalarla (işletmecilik, ticaret, agentecilik, havayolu, lojistik vb.) farklı alanlarda işbirliği becerisine sahip olmak | x | |||||
10 | Turizm ve otel işletmeciliği alanında nicel ve nitel araştırma yöntemlerini kullanarak araştırma yapmak ve proje üretmek | x | |||||
11 | Turizm ve otel işletmeciliği alanında mesleki, akademik, teknik, entellektüel ve kültürel donanıma sahip olmak | x | |||||
12 | Turizm alanındaki kavramları, fikirleri ve verileri bilimsel yöntemler ile değerlendirmek, karmaşık problem ve konuları belirlemek ve analiz edebilmek, tartışmalar yapabilmek, kanıta ve araştırmalara dayalı öneriler geliştirebilmek | x | |||||
13 | Turizm işletmeciliğinin bir alanında (kongre-konaklama yönetimi, havayolları yönetimi, gastronomi, sosyal ve beşeri bilimler alanı) uzmanlaşmak | x |
AKTS İş Yükü Tablosu
3