Ana içeriğe atla
  • Türkçe
  • English
Ders Kodu: 
ATH 292
Ders Dönemi: 
Güz
Ders Tipi: 
Zorunlu
Teori Saati: 
0
Uygulama Saati: 
6
Kredi: 
3
AKTS: 
4
Dersin Dili: 
İngilizce
Dersin Amacı: 

Dersin amacı, öğrencilere turizm sektörüne dair tecrübe kazandırmaktır.

Dersin İçeriği: 
Turizm ve hizmet sektörüne ait işletmelerde staj yapılması

 

Dersin Öğretim Yöntemleri: 
1: Anlatım, 2: Soru-Cevap, 3: Tartışma, 4: Benzetim, 5: Vaka Çalışması
Dersin Ölçme Yöntemleri: 
A: Sınav, B: Sunum, C: Ödev, D: Proje, E: Laboratuar

Dikey Sekmeler

Dersin Öğrenme Çıktıları

Dersin Öğrenme Çıktıları Programın Öğrenme Çıktıları Öğretim Yöntemleri Ölçme Yöntemleri
  1. Sektördeki uygulama ve iş yapış süreçlerini öğrenmek
4,12,13 5 D
  1. Otel için pazarlama planı anlaşılacaktır.
4,12,13 5 D
  1. İş, bireysel ve grup olarak seyahat edenlerin karakterleri analiz edilecektir.
4,12,13 5 D
  1. Kişisel ilgilenim alanlarını geliştirmek
4,12,13 5 D
  1. Sektör ile iletişim kurmak ve ilişkileri geliştirmek
4,12,13 5 D
  1. Takım çalışmasına dair becerileri geliştirmek
4,5,12,13 5 D

 

Dersin Akışı

DERS AKIŞI
Hafta Konular Ön Hazırlık
1 Oryantasyon eğitimi  
2 Oryantasyon eğitimi  
3 İş yerlerine yerleştirme  
4 İş yerlerine yerleştirme  
5 Staj (10 Hafta)  
6 Staj (10 Hafta)  
7 Staj (10 Hafta)  
8 Staj (10 Hafta)  
9 Staj (10 Hafta)  
10 Staj (10 Hafta)  
11 Staj (10 Hafta)  
12 Staj (10 Hafta)  
13 Staj (10 Hafta)  
14 Staj (10 Hafta)  
15 Staj defterinin teslimi  

 

Değerlendirme Sistemi

DEĞERLENDİRME SİSTEMİ
YARIYIL İÇİ ÇALIŞMALARI SIRA KATKI YÜZDESİ
Ara Sınav    
Ödev 1 100
Toplam   100
Finalin Başarıya Oranı    
Yıl içinin Başarıya Oranı   100
Toplam   100

 

Dersin Program Çıktılarına Katkısı

DERSİN PROGRAM ÇIKTILARINA KATKISI
No Program Öğrenme Çıktıları Katkı Düzeyi
1 2 3 4 5  
1 Turizm ve otel işletmeciliği ile ilgili temel kavramları anlamak         x  
2 Turizm ve otel işletmeciliğinin bölgesel, ulusal ve uluslararası boyutlarını anlamak ve farkındalık sahibi olmak       x    
3 Turizm ve otel işletmeciliği alanında sektörle ilgili etik, mevzuat, temel değerler ve ilkeler hakkında yeterli bilgi düzeyine sahip olmak         x  
4 Hizmet sektörünün kendine özgü dinamiklerinin bilincine sahip olmak ve mesleki mükemmelliyet standartlarını öğrenmek         x  
5 Takım çalışmasına yatkın, problem çözme ve liderlik özelliklerine sahip olarak diğer alanlardaki uzmanlarla iletişim kurabilme yeterliliğine sahip olmak         x  
6 En az iki yabancı dilde, sözlü ve yazılı iletişim becerelerine sahip olmak         x  
7 Uluslararası alanda tecrübe sahibi, mesleki ve akademik eğitimde uzman kadronun sağladığı farklı kültürlere ve dillere uyum becerisine sahip olmak         x  
8 Kişisel, beşeri, teknik ve davranışsal becerilere sahip olmak         x  
9 İnterdisipliner uygulamalarla (işletmecilik, ticaret, agentecilik, havayolu, lojistik vb.) farklı alanlarda işbirliği becerisine sahip olmak       x    
10 Turizm ve otel işletmeciliği alanında nicel ve nitel araştırma yöntemlerini kullanarak araştırma yapmak ve proje üretmek   x        
11 Turizm ve otel işletmeciliği alanında mesleki, akademik, teknik, entellektüel ve kültürel donanıma sahip olmak       x    
12 Turizm alanındaki kavramları, fikirleri ve verileri bilimsel yöntemler ile değerlendirmek, karmaşık problem ve konuları belirlemek ve analiz edebilmek, tartışmalar yapabilmek, kanıta ve araştırmalara dayalı öneriler geliştirebilmek         x  
13 Turizm işletmeciliğinin bir alanında (kongre-konaklama yönetimi, havayolları yönetimi, gastronomi, sosyal ve beşeri bilimler alanı) uzmanlaşmak         x  

 

AKTS İş Yükü Tablosu

AKTS / İŞ YÜKÜ TABLOSU
Etkinlik SAYISI Süresi
(Saat)
Toplam
İş Yükü
(Saat)
Ders Süresi (Sınav haftası dahildir: 15x toplam ders saati)      
Sınıf Dışı Ders Çalışma Süresi(Ön çalışma, pekiştirme) 10 20 200
Ara Sınav      
Ödev      
Final (staj raporu) 1 25 25
Toplam İş Yükü     225
Toplam İş Yükü / 45 (s)     5
Dersin AKTS Kredisi     5

 

3