Ana içeriğe atla
  • Türkçe
  • English

5 Kasım 2018’de Kadıköy Belediye Meclisi’nin oturumlarına katılan Kamu Yönetimi böülümü öğrencileri, 29-30 Kasım 2018 tarihlerinde de yerel yönetim uygulamalarıyla öne çıkan Eskişehir’i ziyaret ettiler. İlk olarak Eskişehir Kent Konseyi Genel Sekreter Sn.Ahmet Kapanoğlu, öğrencilere kent konseyinin yapısını, çalışma biçimini, etki ettiği alanları ve faaliyetlerini anlattı. Kapanoğlu, Türkiye Kent Konseyleri Birliği dönem başkanlığını da yürüten Eskişehir Kent Konseyi’nin belediye ile sivil toplum arasında köprü işlevini gördüğünü ifade etti.  Ziyaretin ikinci durağı Tepebaşı Kaymakamlığı oldu.

Türk İdareciler Derneği’nin 2018’in en başarılı 5 kaymakamından biri olarak seçtiği Sn.Dr. Erdinç Yılmaz, Kaymakamlık görevinin öneminden bahsedip kamu hizmetinin özveriyle ve halkla samimi ilişkiler geliştirerek yapılması gerektiğini ifade etti. Öğrenciler de kaymakamlık kariyerine ilişkin Sn. Yılmaz’ın tavsiyelerini alma fırsatı yakaladı.

İkinci günün ilk durağı Tepebaşı Belediyesi’di. Öğrenciler, Belediye başkan yardımcıları Belediye Başkan Yardımcıları Sn. Melih Savaş ve Sn. Fikriye Güven Zaptiye ile bir araya geldi. Tepebaşı Belediyesi Meclis Salonu’nda gerçekleştirilen sunumda Savaş ve Zaptiye, belediyenin çalışmalarını ve projelerini anlattı. Sağlık, spor, sosyal yaşam, kültür-sanat, çevre, sağlık ve spor üzerine gerçekleştirdiği faaliyetler hakkında bilgiler verdi.  Eskişehir ziyaretinin son durağı Odunpazarı Belediyesi’ydi. Belediye Başkanı Sn. Kazım Kurt öğrencileri Meclis salonunda kabul etti ve belediyecilik anlayışına, belediyelerin bütçelerine ve yerel seçimlere dair görüşlerini paylaştı ve öğrencilerin sorularını yanıtladı.