Kamu yönetimi ve Organizasyon Komitesi olarak 12.04.2018 tarihinde Anıtkabir’de Atamızı ebedi istirahatgahında ziyaret etmek, tören gerçekleştirmek ve TBMM Genel Kurul Toplantısı’nı gözlemlemek amacıyla Ankara gezimizi gerçekleştirdik. Bölümümüzde ilk kez bu sene düzenlediğimiz gezimizde  öğretim görevlilerinden Dr. Öğr. Üyesi Barış Gençer Baykan’ın eşliğinde Anıtkabir’deki anma törenine katıldık. Yeditepe Üniversitesi ve Kamu Yönetimi bölümü adına anı defterine Atatürk’e ithafen duygu ve düşüncelerimizi ifade eden bir yazı yazdık. Ardından Atamızın lahidine çelenk bırakıp, Çanakkale’den Büyük Taarruz Zaferi’ne uzanan kurtuluş mücadelesini anlatan panoramaları ve tarihi miraslarımızı rehberimiz eşliğinde gezerek Başöğretmenimiz Mustafa Kemal Atatürk’ü, şehitlerimizi ve şanlı tarihimizi yad ettik.

Gezimizin ikinci bölümünde ise rehberimiz eşliğinde, milletimizin iradesini ve bağımsızlığını temsil eden Türkiye Büyük Millet Meclis’inin Genel Kurul binasını, muhalefet ve iktidar kulislerini, basına demeç verilen odalarını, 15 Temmuz darbe girişiminde hasar gören bölümünü gezdik. Genel Kurul’un başlamasıyla birlikte gözlem localarında yerimizi aldık. Günün gündemi hakkında milletvekillerinin konuşmalarını dinleyip gözlem yapıp Genel Kurul’un işleyişi hakkında fikir sahibi olduk. Ardından TBMM TV’ye verilen basın toplantısını izledik. Parti kulislerinde milletvekilleriyle ülke gündemi ve sorunları hakkında fikir alışverişinde bulunduktan sonra gezimizi sonlandırdık. Gezimizin gerçekleşmesinde emeği geçen Anıtkabir Komutanlığı’na, TBMM’ye, Kamu Yönetimi Bölüm Doktor Öğretim Üyelerimiz sayın Barış Gençer Baykan’a, Hande Tek Turan’a, Organizasyon Komitesi ve katılan Kamu Yönetimi öğrencilerine teşekkürlerimizi sunarız.