Bölüm öğrencilerimizden Betül Soysal, Dışişleri Bakanlığı Hukuk Müşavirliği’nde bir buçuk ay boyunca staj yapmış bulunmakla birlikte bu departmanın ilk ve tek stajyeri olmuştur. Departmanda çeşitli davaları incelemiş olup uluslararası hukuka ilişkin kavramlar üzerinde çalışmalar yapıp raporlar hazırlamıştır. Aynı zamanda Kasım ayı içerisinde Avrupa Parlamentosu’nda ‘’Recognizing the root cause: How youth unemployment induces the migration’’ başlıklı panelde hem konuşmacı hem de moderatör olarak görev almıştır.

Betül Soysal, bundan önceki yıllarda AIESEC ile Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri elçiliğini yapmış olup Estonya ve Letonya’da bu anlamda eğitimler verip Türkiye’yi temsil etmiştir. Yeditepe Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Kulübü’nde bir sene Başkan Yardımcılığı bir sene de Kulüp Başkan Vekilliği görevini yürütmüş olan Soysal, Dışişleri Bakanlığı Stratejik Araştırmalar Merkezi’nin düzenlediği Uluslararası Hukuk Kış Okulunu tamamlayıp Bakan Yardımcısı’ndan sertifika almış bulunmaktadır. Avrupa Birliği desteği ile kurulmuş olan ‘’Association of European Studies for the Caucasus’’ adlı kuruluşun yönetim kuruluna seçilmiştir. Yönetim kurulundaki en geç üye olup bu coğrafyanın öğrencilerini ve Türkiye’yi temsil etmektedir. Brüksel’de TÜSİAD Avrupa Birliği Temsilciliği’nde bir aylık stajını tamamdıktan sonra Konfüçyüs Enstitüsü’nün bursu ile Çin’de iki haftalık Çince eğitimi ve kültür gezisine katılmıştır. Aynı zamanda Co-Opinion aldı networkün halkla ilişkiler ve iletişim departmanının direktörlüğünde görev almış olan Soysal, Co-Opinion ile birlikte Tunus’ta, ‘’ Rendering Young People More Employable: Role of the Private Sector” başlıklı, eski Tunus bakanları, TÜSİAD ve TÜRKONFED temsilcileri dahil bölgeden pek çok temsilcinin bulunduğu uzman yuvarlak masa toplantısının organizasyonunda yer alıp genç istihdama yönelik çalışmalarda bulunmuştur. Halen yurtdışı ve eğitim danışmanlığı veren özel bir şirketin baş proje koordinatörü olarak çalışan Betül Soysal’ı başarılarından dolayı kutluyor ve başarılarının devamını diliyoruz.