Ana içeriğe atla
  • Türkçe
  • English

2010-2011 AKADEMİK YILI BÖLÜM FAALİYETLERİ  

  • 30 Kasım-01 Aralık 2010 tarihleri arasında Fransa Büyükelçiliği Kültürel İşbirliği aracılığı ile René Descartes Üniversitesi Paris V Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Annie GRUBER“Avrupa Birliği’nin Kuruluşu ve Türkiye-Construction de l’Union européenne et la Turquie” konulu ders vermek üzere bölümümüze davet edilmiştir.
  • 16 Aralık 2010 tarihinde Bölümümüz öğrencilerinin Fransa’da Yüksek Lisans ve Doktora programlarına katılabilmelerini sağlayan burslar hakkında bilgi vermek üzere Üniversitelerarası İşbirliği Ataşesi Sayın Gabriel Poloniecki ve İstanbul Fransız Başkonsolosluğu Üniversitelerden Sorumlu Koordinatör Sayın Serpil Gün Bölümümüze davet edilmişlerdir.
  • 21.02.2011 tarihinde Öğretim Üyesi Dr. Vassil Kolarov Bölümümüz öğrencilerine Sofya’daki “L’Institut de la Francophonie pour l’Administration et la Gestion” Yüksek Lisans Programı’nı tanıtmak ve ilgili programa katılabilmeyi sağlayan burslar hakkında bilgi vermek üzere Bölümümüzü ziyaret etmiştir.
  • 14-15 Nisan 2011 tarihinde Erasmus Sokrates değişim programı çerçevesinde CEU de Nancy II Dekanı Prof. Dr. Etienne CRIQUI, “Partis Politiques au niveau de l’Union européenne” (Avrupa Birliği çerçevesinde Siyasi Partiler) konusunda konferans vermek üzere misafir öğretim üyesi olarak davet edilmiştir.
  • 26 Nisan 2011 tarihinde Yeditepe Üniversitesi ve Paris René Descartes Üniversitesi arasında imzalanacak Erasmus-Socrates Değişim Programı çerçevesinde Öğretim Üyesi Prof. Dr. Monique Clerc Bölüm Başkanımız Prof. Dr. Jale Civelek’i ziyaret etti.
  • 05 Temmuz 2011 tarihinde, 2010-2011 yılı Akademik Yılı Mezuniyet Töreni’ne Üniversitelerarası İşbirliği Ataşesi Sayın Gabriel Poloniecki ve İstanbul Fransız Dil Ataşesi Sayın Christine Purel, Bölüm Başkanımız Prof. Dr. Jale Civelek tarafından Yeditepe Üniversitesi’ne davet edildiler. 

2011-2012 AKADEMİK YILI BÖLÜM FAALİYETLERİ

  • 27 Eylül 2011 tarihinde İstanbul Fransız Başkansolosu Sayın Hervé Magro ve Üniversitelerarası İşbirliği Ataşesi Sayın Gabriel Poloniecki, Yeditepe Üniversitesi Rektörü Sayın Prof. Dr. Nurcan Baç’ı, İİBF Dekanı Sayın Prof. Dr. Kadir Aykut Top’u ve Fransızca Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölüm Başkanı Sayın Prof. Dr. Jale Civelek’i ziyaret etmiş ve Bölümümüz öğrencileriyle görüşmüşlerdir.
  • 29 Eylül 2011 tarihinde Fransız Eski Adalet Bakanı Sayın Elisabeth Guigou, Hukuk Fakültesi ve Fransızca Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü öğrencilerine “Adhésion de la Turquie à l’Union européenne” konulu konferans verdi.
  • 25 Ekim 2011 tarihinde Erasmus-Sokrates Değişim Programı çerçevesinde IEP de Lille Öğretim Üyesi Prof. Dr. Patrick Mardellat“Les enjeux des dettes souveraines en Europe” konulu konferans vermiştir.
  • 27 Ekim 2011 tarihinde Erasmus-Sokrates Değişim Programı çerçevesinde IEP de Lille Öğretim Üyesi Prof. Dr. Patrick Mardellat“Can Chinese Economic Grovth be a Model fort he World?” konulu konferans vermiştir.
  • 01 Aralık 2011 tarihinde, tüm öğrencilerimiz için DELF sınavları, IV. sınıf öğrencilerimiz için Master Programları, Hazırlık Sınıflarımız için Yazın Fransa’da açılan dil kursları hakkında bilgi vermek üzere Bölümümüze Fransız Üniversitelerarası İşbirliği ve Dil Ataşelerini davet ettik.
  • 6-8 Aralık 2011 tarihlerinde “L’évolution des Organisations (entreprises et administrations) au Cours du 20ème siècle: Les Leçons à en tirer pour le 21ème Siècle” (Resmi ve Özel Kuruluşlar: 21. Yüzyıl için Çıkarılması Gereken Dersler) isimli konferansı vermek üzere Paris IX Dauphine Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Michel LIU Bölümüze davet edilmiştir.
  • 05 Ocak 2012 tarihinde Belçika’nın Brugge şehrinde bulunan “College d’Europe”un Yüksek Lisans Programı’na katılabilmelerini sağlayan burslar hakkında bilgi vermek üzere Avrupa Birliği Eğitim ve Kurumsal Yapılanma Başkanlığı, AB İşleri Uzmanı Sayın Çağla Şamiloğlu Bölümümüze davet edilmiştir.
  • 06-07 Mart 2012 tarihlerinde “Problèmatique de la Crise, de l’Endettement et de la Finance” (Finansal Borçlanma ve Kriz Sorunsalı) konulu konferans vermek üzere, Erasmus-Socrates Değişim Programı çerçevesinde Öğretim Üyesi Prof. Dr. Alain BuzelayBölümümüze davet edilmiştir.
  • 15 Mart 2012 tarihinde Bölümümüzde İspanyolca eğitimi alan öğrencilere yönelik Yüksek Lisans Programlarını tanıtmak ve burs olanağı sağlayabilmek amacıyla,UNESCO-Tarragona Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Enric Olive Serret Bölüm Başkanlığımızı ziyaret etmiştir.
  • 21 Mart 2012 tarihinde Fransa’nın Saint-Etienne Üniversitesi Rektörü ve Rektör Yardımcısı Yeditepe Üniversitesi Rektörü Sayın Prof. Dr. Nurcan Baç’ı ve Bölüm Başkanımız Sayın Prof. Dr. Jale Civelek’i imzalanacak Erasmus-Socrates değişim programı çerçevesinde ziyaret ettiler.
  • 20 Nisan 2012 tarihinde İstanbul Franszı Kültür Merkezi’nin geleneksel Fransız Dili Haftası ve Uluslararası Frankofoni Günü çerçevesinde Fransızca eğitim yapan kurumlar arasında “Bana Seni Anlatan 10 Kelime Söyle”  temasıyla bir yarışma düzenlenmiştir. Bu yarışmaya İstanbul’daki 13 Fransızca eğitim veren kurumdan 100’ün üzerinde yarışmacı katılmıştır. Yarışmacıların yetenekleri, eserlerinin bütünlüğü, kalitesi ve orijinalitesi üzerinden yapılan değerlendirmede jüri üyeleri üniversitelerarası yarışmada birincilik ödülünü Yeditepe Üniversitesi Fransızca Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü’nden Elif Şahin’e layık görürken, bölümümüzden Tevfik Karpuzcu ikincilik ödülünü kazanmıştır.
  • 04 Temmuz 2012 tarihinde, 2011-2012 yılı Akademik Yılı Mezuniyet Töreni’ne Üniversitelerarası İşbirliği Ataşesi Sayın Gabriel Poloniecki ve İstanbul Fransız Dil Ataşesi Sayın Christine Purel, Bölüm Başkanımız Prof. Dr. Jale Civelek tarafından Yeditepe Üniversitesi’ne davet edildiler.

2012-2013 AKADEMİK YILI BÖLÜM FAALİYETLERİ

  • 27 Eylül 2012 tarihinde bölümümüz öğrencileri için S.E. l’Ambassadeur M. Tadeusz Kolodziej de Krakow et Varsovie tarafından ¨Les Relations entre l’Union europeenne et la Turquie et l’Experience Polonaise¨ konulu bir konferans düzenlenmiştir.
  • 16-17 Ekim 2012 tarihlerinde Centre International de Formation Europeenne Des Hautes Etudes Internationales’ın Dekanı Prof. Dr. Claude Nigoule¨La Geopolitique de la Mediterranee¨ konulu konferans dersini vermek üzere bölümümüze gelmiştir.
  • 16 Ekim 2012 tarihinde Jean Monnet Burs Programı tanıtım toplantısı yapılmıştır.
  • 18 Ekim 2012 tarihinde özellikle IV. Sınıf öğrencilerine yönelik Yurtdışı Yüksek lisans bursları hakkında bilgilendirme toplantısı düzenlenmiştir.
  • 3 Aralık 2012 tarihinde bölümümüz öğrencilerine College d’Europe Bursları hakkında bilgi vermek üzere, Yeditepe Üniversitesi’nde bir tanıtım toplantısı düzenlenmiştir.
  • 20 Aralık 2012 tarihinde ¨AB Projeleri ve hibeleri konusunda, CV hazırlama teknikleri ve mülakatlarda üzerinde durulan önemli hususlar¨ konusunu içeren bir bilgilendirme konferansı düzenlenmiştir.
  • 21-25 Şubat 2013 tarihlerinde Misafir Öğretim Üyesi Prof. Dr. Pierre Chabal bölümümüz öğrencilerine ders vermiştir.
  • 27 Şubat 2013 tarihinde bölümümüz öğrencilerine Fransa’daki Yüksek Lisans Programlarını ve bursları tanıtmak üzere Campus France’dan yetkililer davet edilmiştir.
  • Fransa Büyükelçiliği Üniversitelerarası İşbirliği ve Kültür Etkinlikleri Servisi ve Bölümümüz işbirliğiyle bölüm öğrencilerimize ¨Pouvoir (Güç)¨ konusunda Konferans ders vermek üzere, Elie PIOT 25 Nisan 2013 tarihinde bölümümüze gelmiştir.
  •  Erasmus Sokrates değişim programı çerçevesinde CEU de Nancy II Dekanı Prof. Dr. Etienne CRIQUI ve CEU de Nancy II Öğretim Üyesi Prof. Dr. Alain Buzelay 29-30 Nisan 2013 tarihlerinde “La problématique entre la pursuite du libre-échange et le retour au protectionnisme dans le monde actuel (Çağdaş Dünyada Serbest Ticaret ve korumacılığa dönüş sorunsalı)” ve “Les Partis Politiques en Europe (Avrupa’daki Siyasi Partiler)” konularında Bölümümüzde konferans ders vermek üzere misafir öğretim üyesi olarak davet edilmişlerdir.
  • 6 Mayıs 2013 tarihlerinde Hukuk Fakültesi ve Bölümümüz ortak etkinliği olarak, AB Konseyi eski Hukuk Danışmanı Jean-Claude PIRIS“Avrupa’nın Geleceği: Çok Vitesli AB’ye Doğru” konulu konferansı vermiştir.
  • 02 Temmuz 2013 tarihinde, Üniversitelerarası İşbirliği Ataşesi Sayın Valerie LEGALCHER-BARON, Bölüm Başkanımız Prof. Dr. Jale Civelek tarafından 2012-2013 Akademik Yılı Mezuniyet Töreni’ne davet edilmiştir.

2013-2014 Akademik Yılı Bölüm Faaliyetleri

  • 2 Ekim 2013 tarihinde bölümümüz öğrencilerine Jean Monnet bursları hakkında bilgi vermek üzere Jean Monnet Burs Programı Tanıtım Toplantısı düzenlenmiştir.
  • 21 Kasım 2013 tarihinde Fransa’nın Nice şehrinde bulunan Institut Européen des Hautes Etudes Internationales Yüksek Lisans Programı’nı tanıtmak üzere Prof. Dr. Laurent Bechler Üniversitemize davet edilmiştir.
  • 3-5 Aralık 2013 tarihlerinde Fransa Büyükelçiliği bünyesinde Prof. Dr. Danielle Cabanis, “Le Droit International, un Invité pas Toujours Biencvenu dans les Relations Internationales” konulu konferansı vermek üzere Bölümümüze davet edilmiştir.
  • 12 Mart 2014 tarihinde Üniversitelerarası İşbirliği Ataşesi Sayın Valerie LEGALCHER-BARON ve Campus France’dan Sayın Serpil GÜN Bölüm Başkanımız Prof. Dr. Jale Civelek tarafından 2013-2014 Akademik Yılı Kariyer Günleri’ne davet edildiler.
  • 15 Nisan 2014 tarihinde Türk-Fransız Ticaret Derneği Müdürü Sayın Raphaël Esposito Bölüm Başkanımız Prof. Dr. Jale Civelek tarafından Üniversitemize davet edildiler.
  • 6-8 Mayıs 2014 tarihleri arasında Bölümümüz Erasmus Anlaşmaları çerçevesinde Monsieur l’Ingénieur de Recherche Pierre-Jean ROCA “Les Organisations de la Société Civile, Vecteurs de Développement: de quel Développement d’ailleurs?” isimli konferansı vermek üzere Bölümümüze gelmiştir.
  • 4 Temmuz 2014 tarihinde, Fransa Başkonsolosu Sayın Muriel DOMENACH, Üniversitelerarası İşbirliği Ataşesi Sayın Valerie LEGALCHER-BARON ve İstanbul Fransız Dil Ataşesi Sayın Marie-Christine JUNG Bölüm Başkanımız Prof. Dr. Jale Civelek tarafından 2013-2014 Akademik Yılı Mezuniyet Töreni’ne davet edilmiştir.

2014-2015 Akademik Yılı Bölüm Faaliyetleri

  • 1 Aralık 2014 tarihinde AB’nin Türk Kamu Yönetimi’’ne etkileri dersi kapsamında Türkiye-Avrupa Birliği katılım müzakerelerindeki mevcut durum ve AB Hibe Programları hakkında konuşmak üzere Avrupa Birliği Bakanlığı’ndan uzmanlar Sinem BÖLÜKBAŞI ve Makbule ONAT bölümümüze gelmiştir.
  • 17 Aralık 2014 tarihinde Fransa Büyükelçiliği işbirliği ile Université Montpellier I öğretim üyesi Prof. Dr. Marc SMYRL “La Politique des Etats-Unis et le Moyen Orient”(ABD’nin Ortadoğu Politikası)  konulu konferans dersi vermek üzere Bölümümüze davet edilmiştir.
  • 13-14 Nisan 2015 tarihlerinde Institut d’Etudes Politiques de Bordeaux öğretim üyesi Prof. Pierre Jean ROCA Uluslararası İlişkiler (Fransızca) Tezli Yüksek Lisans Programı SPOL 598 Seminer dersi kapsamında 6 saatlik iki seminer vermek üzere Bölümümüze davet edilmiştir.
  • 14 Nisan 2015 tarihinde Prof. Pierre Jean ROCA Bölümümüz öğrencilerine IEP de Bordeaux Yüksek Lisans Programı hakkında bilgi vermiştir.
  • 2014-2015 Akademik Yılı Güz ve Bahar döneminde yapılan SPRI 104 ve SPRI 203 kodlu Conférence de Methodes des Relations Internationales II ve III” dersleri kapsamında Sosyal Sorumluluk Projesi’ne dair bölüm çerçevesinde Doğubeyazıt’da bulunan Kumlugeçit Genç Demokratlar İlkokulu’nun ihtiyaçları karşılanmış olup 16 Mayıs 2015 tarihinde okula teslim edilmiştir.
  • 02 Temmuz 2015 tarihinde Fransa Başkonsolosu Sayın Muriel DOMENACH ve İstanbul Fransız Dil Ataşesi Sayın Marie-Christine JUNG, Bölüm Başkanımız Prof. Dr. Jale Civelek tarafından 2014-2015 Akademik Yılı Mezuniyet Töreni’ne davet edilmiştir.
  • 2 Aralık 2015 tarihinde Avrupa Birliği Bakanlığı’ndan Makbule ONAT Bölümümüz öğrencilerine Jean Monnet Burs Programı hakkında bilgilendirme yapmak üzere Bölümümüze davet edilmiştir.
  • 14-18 Aralık 2015 tarihleri arasında Fransa’nın Saint-Etienne Jean Monnet Üniversitesi öğretim üyesi Doç. Dr. Vahit POLAT  “Les Relations Exterieures de l’Union Européenne” ve “L’Identité Européenne” derslerini vermek üzere Bölümümüze davet edilmiştir.
  • 14 Ocak 2016 tarihinde Saint-Pulchérie Fransız Lisesi Müdürü Sayın Alexandre ABELLAN ve Türk Müdür Başyardımcısı Sayın Mina AKÇEN Bölüm Başkanımız Prof. Dr. Jale Civelek tarafından Bölümümüze davet edildiler.
  • 9 Mayıs 2016 tarihinde Fransa Büyükelçiliği Üniversitelerarası İşbirliği Ataşesi Sayın Béatrice DELPOUVE Bölüm Başkanımız Prof. Dr. Jale Civelek’i ziyaret etti.