Ana içeriğe atla
  • Türkçe
  • English

 


►Bölüm Başkanı Mesajı

► Akademik Kadro

► Akademisyenlerimizin Yayınlanan Bazı Makaleleri

► Fotoğraflarla İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi

► Fotoğraflarla Yeditepe

► Yeditepe'de Sosyal Yaşam

Tanıtım Filmi


Birey ve toplumların yaşamında ekonomik kararlar büyük önem taşıyor. Gelecekteki refah bugünün ekonomik tercihlerinin sonucu olarak karşımıza çıkıyor. Ekonomik analiz ve uygulamalar kamu yönetimi, siyaset, uluslararası ilişkiler, işletmecilik ve hukuk dâhil olmak üzere toplumsal yaşamın her alanı için gerekli olan önemli unsurlardır.
Yeditepe Üniversitesi İktisat Bölümü ülkemizin kalkınması ve refahı için kamu kadrolarında, özel sektörde ve uluslararası alanda görev alacak üstün nitelikli insan gücü yetiştirmek için çalışıyor. İktisat eğitimi yanında öğrencilerimiz çift anadal veya yan dal programlarına katılarak, sorunlara çok geniş bir açıdan bakmalarını sağlayan, disiplinlerarası bir eğitim alabiliyorlar.


İktisat Bölümü


ÇALIŞMA ALANLARI
Mezunlarımız; kamu ve özel sektörde olmak üzere bankacılık, sigortacılık, imalat sanayi, finans gibi alanlarda çalışıyor.

►Mezunlarımız


►Tercih Robotu    

Tanıtım Filmi  

E - Broşür                

►Kontenjan ve Puanlar   

►Başvuru Koşulları                                                  

►Burs Olanakları                                       

►Konaklama

►Kayıt

►Sıkça Sorulan Sorular

►Ücretler                                                   

►Lise Yaz Okulu

►İngilizce Yaz Kampı

 


Yeditepe Üniversitesi Tanıtım Günleri bu yıl 1 - 17 Ağustos 2018 tarihlerinde hafta sonu dâhil 09.00 - 17.30 saatleri arasında Üniversitemiz 26 Ağustos Yerleşimi Sosyal Tesisler Binası -1. katta gerçekleştirilecektir.

Tanıtım Günleri süresince kampüsümüzü ziyaret edecek adaylar; Yeditepe Üniversitesi akademisyenleri ve öğrencileri ile tanışarak; akademik eğitim, burslar, kampüs olanakları, laboratuvar altyapısı, Erasmus – Exchange anlaşmaları, öğrenci kulüpleri gibi pek çok önemli konuyu yerinde inceleme şansına sahip olacak.

Üniversite Adayları, Yeditepe Üniversitesi tarafından geliştirilen Geleceği Planla tercih platformunu kullanarak; Vakıf ve Devlet Üniversitelerinin son 3 yılı kapsayan KontenjanBaşarı SırasıPuanAkademisyen Sayısı ve Ders Programlarını inceleyerek, kendi tercih listelerini oluşturabilecekler.

► Üniversite Ulaşım

 

Sosyal Medyada İktisat Bölümü