Almanya Türkiye'nin en önemli ticari ortağıdır. Türkiye'den en fazla ihracat Almanya'ya yapılmaktadır. Türkiye'ye gelen ithalatın %10 dan fazlası Almanya'dan gelmektedir. 2016 yılında ticaret hacmi 37.3 milyar Euro idi. Bu yüzden Türkiye'de çok fazla Alman firması ve Almanya ile ticaret yapan Türk firması vardır. Alman firmalarının ve Alman sermayesi katkılı Türk firmalarının Türkiye'deki sayısı 6.800 ün üzerine çıkmıştır.

Türkiye'deki Alman firmalarının çalışma koşulları iyi ve devamlılık arzedecek şekilde düzenlenmiştir. Eğer optimum yükselme olanaklarına sahip iyi bir işiniz olsun istiyorsanız ekonomi ve yabancı dil size yardımcı olacaktır. Yeditepe Üniversitesi'ndeki Almanca Bölüm ''Internationales Management'' şimdi master ve lisans düzeyindeki diplomaların yanısıra çalışanlar için haftanın iki günü saat 19.00-22.00 ve cumartesi günü 10.00-14.00 saatleri arasında ''Ekonomi Almancası'' kursları sunmaktadır.

Bu kurslarda yer almak için B1-Almanca Dil Sertifikasını beyan etmek zorunludur. Eğer Almanca bilmiyorsanız, A1 başlangıç seviyesi yanısıra A2 ve B1 seviyelerini yine akşam saatleri ve haftasonu olmak üzere bölümüzde yapabilirsiniz.  Dil Kursları Goethe Enstitüsü'nün dil sertifika sınavları ile sona erecektir. Goethe Enstitüsü'nün Dil Sertifikaları bütün dünyada geçerlidir. Ekonomi Almancası dil kursu katılımcıları Yeditepe Üniversitesi Ekonomi Almancası Dil Kursu Sertifikası'nı alacaklardır.

Kurslar bir sömestirde haftada 10 saatle toplamda 160 saattir. Haziran-Ağustos ayları arasında yoğunlaştırılmış kurslar olarak verilir.

İletişim: 0216 578 07 39